1. Home
  2. Over ons
K.I.M. Nederland
  • Dé marktleider in de realisatie van koel- en vrieshuizen en productieruimtes
  • Meer dan 55 jaar ervaring
  • Snel en flexibel

Dé specialist in de bouw van geconditioneerde ruimtes

Koel Isolatie Maatschappij (K.I.M.) Nederland B.V. is dé marktleider in de realisatie van koel- en vrieshuizen en productieruimtes voor bedrijven in de farmacie, gezondheidszorg, voedingsmiddelenindustrie, distributie- en transportsector. Wij zijn al ruim een halve eeuw gespecialiseerd in de realisatie van geconditioneerde ruimtes. Zowel in Nederland als in het buitenland. Hierbij nemen wij opdrachtgevers alle werk uit handen. In de voorfase denken wij actief mee over de beste projectspecifieke toepassingen. Vervolgens staan wij in voor het (3D/BIM) tekenwerk, de berekeningen, de levering én de montage van de componenten, die wij uitsluitend inkopen bij gerenommeerde leveranciers. Hierdoor worden de beste prestaties in duurzaamheid, luchtdichtheid, (brand)veiligheid en (voedsel)hygiëne geborgd.

U vraagt, wij bouwen

Bij K.I.M. Nederland profiteer je van een unieke expertise in geconditioneerde systeembouw. Onze circa tachtig medewerkers werken dagelijks gepassioneerd aan de nieuwbouw, verbouw en renovatie van geconditioneerde ruimtes, waarbij je kunt vertrouwen op (1) korte lijnen, (2) heldere afspraken en (3) een duidelijke communicatie. Wij zijn bekend met jouw wensen en ambities, maar ook met de randvoorwaarden van locatie, gebouw en toepassing. Bovendien volgen we innovaties en ontwikkelingen in de markt op de voet. Hierdoor ben je verzekerd van een toekomstbestendig koel-/vrieshuis of productieruimte die volledig is afgestemd op jouw wensen, je logistieke processen én de routing in je bedrijf. Maar ook van een gebouw dat flexibel kan meebewegen met marktontwikkelingen.

K.I.M.-familie

Als organisatie hechten we aan langdurige relaties. Zowel met onze eigen medewerkers, partners als eindklanten. We kiezen nooit voor snel gewin, maar steken tijd en energie in het opbouwen, uitbouwen én onderhouden van onze ‘K.I.M.-familie’. Want alleen door écht samen te werken, komen we tot meer efficiëntie in de uitvoering en tot de beste (en meest duurzame) eindresultaten. Om deze reden zij we ook al jaren trouw aan onze vaste leveranciers.

Snel en flexibel

K.I.M. Nederland B.V. kent korte besluitlijnen. Doordat we beschikken over een eigen afdeling plaatbewerking, kunnen we snel en flexibel reageren op ontwikkelingen én voortschrijdende inzichten. Zowel in de ontwerp- als productiefase. Ook kunnen productie- en levertijden nog beter worden afgestemd.

Veilig werken (op hoogte)

De kwaliteit van een product valt of staat met een juiste montage. Daarom voeren wij de montage in eigen beheer uit. We werken grotendeels met eigen vakmensen. Waar nodig worden zij ondersteund door een flexibele schil van montagebedrijven met een K.I.M.-hart, die werken volgens de K.I.M.-kwaliteitsstandaard. Veilig werken (op hoogte) staat hierbij voorop.

Geen loze beloftes

Onze kwaliteit wordt aangetoond door belangrijke certificeringen, zoals BES-6001, KOMO en diverse ISO-certificeringen. Ook beschikken onze producten over een CE-markering. Op aanvraag zijn onze isolatiepanelen uit te voeren inclusief FM Approval of LPCB-certificaat. Daarnaast levert K.I.M. Nederland B.V. graag een bijdrage aan het behalen van een BREEAM-certificering. Met ons VCA-certificaat tonen wij aan dat wij voldoen aan alle eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

Wij werken voor

Euroma
Vice Versa
Meatfriends
Scherpenhuizen
Beyond meat
Urker Zalmhuys
Mulder
Coenen transport
Kaaspack
DHL
VTS
Rode vis
Oriental
Gepo
Kotra
Wolter Koops
Lau van Haren
Fix Fisch
Henri
Hekos
Van Loon vlees
Dayseaday
Froster
Baarssen
Hanos
Vepo cheese
Ekro
Uitgekookt
Intermezzo
Verstegen
Mola
UPS
Mooijer-Volendam
Van Rooi meat
Schoonderwoerd
Diverspack
Hessing
Muller
Kramers
Picnic
Poiesz
Brocacef
Padifood
De Menken keuken
Esro
New forrest
Jumbo
Huuskes
VHC
Grolleman
Movianto
Redefine Meat
Go tan
Boermarke
Vergeer
Daelmans