Aannemers
  • Gratis en vrijblijvende productselectie
  • Hoge bouwsnelheid en minimale faalkosten
  • Voorop in BIM

De rechterhand van de aannemer

De meeste aannemersbedrijven zijn goed bekend met de bouw van distributie(hallen). De realisatie van koel- en vrieshuizen en geconditioneerde (productie)ruimtes echter is een vak apart, waarin wij graag ondersteunen. Bijvoorbeeld met een complete aanbieding, inclusief projectmatige aandachtspunten zoals (technische) details en aansluitingen. We benoemen risico’s en kansen, waardoor mogelijke faalkosten al aan de voorkant geëlimineerd kunnen worden. Waar moet de aannemer rekening mee houden?

Gratis en vrijblijvend

Op basis van onder andere locatie en afmeting, het soort product(en) dat wordt opgeslagen, de voorgeschreven isolatiewaarden en temperatuurtrajecten, de actuele norm- en verzekeringseisen, aanvullende klantwensen én beschikbare budgetten selecteren wij de best passende producten voor ieder project. Geheel gratis én vrijblijvend. Hierbij dragen wij ook alternatieven aan, zodat de aannemer zijn (eind)klanten breed en compleet kan adviseren. We nemen de aannemer dus letterlijk bij de hand!

Voorop in BIM

K.I.M. Nederland B.V. loopt voorop in BIM. Hier plukken niet alleen aannemers, maar álle stakeholders in de bouw de vruchten van. Van advies en ontwerp tot en met realisatie, onderhoud en sloop. Onze BIM-modelleurs bouwen graag mee aan het virtuele bouwmodel, zodat snel inzichtelijk wordt hoe de diverse onderdelen in elkaar passen. Voldoet het ontwerp aan de wensen van de (eind)klant? Door clashes en optimalisaties al in de ontwerpfase te ondervangen, wordt de bouwsnelheid aanzienlijk verhoogd terwijl faalkosten tot een minimum beperkt blijven.

Naast uitgebreide BIM-kennis beschikken we tevens over een uitgebreide BIM-bibliotheek met BIM-families, waaruit aannemers en andere relevante stakeholders (gratis) hun BIM-informatie kunnen halen.

Snel en flexibel

K.I.M. Nederland B.V. kent korte besluitlijnen. Doordat we beschikken over een eigen afdeling plaatbewerking, kunnen we snel reageren op ontwikkelingen én voortschrijdende inzichten. Zowel in de ontwerp- als productiefase. Bovendien kunnen productie- en levertijden nog beter worden afgestemd.

Veilig werken (op hoogte)

De kwaliteit van een product valt of staat met een juiste montage. Daarom voeren wij de montage in eigen beheer uit. We werken grotendeels met eigen vakmensen. Waar nodig worden zij ondersteund door een flexibele schil van montagebedrijven met een K.I.M.-hart, die werken volgens de K.I.M.-kwaliteitsstandaard. Veilig werken (op hoogte) staat hierbij voorop. Al onze montagemedewerkers beschikken over een VCA-certificaat. Daarnaast start elk project met een toolboxmeeting waarin de specifieke risico’s én bijbehorende maatregelen worden besproken. Ook Risk Assesment and Method Statement (RA&MS) werkprocedures en protocollen dragen bij aan een verhoogd veiligheidsbewustzijn.

Wij werken voor

Rode vis
Huuskes
Hanos
Vergeer
Mola
Muller
Van Loon vlees
Beyond meat
Baarssen
Henri
Fix Fisch
De Menken keuken
Hekos
Vepo cheese
Mooijer-Volendam
Froster
Wolter Koops
Kramers
Gepo
Intermezzo
Daelmans
VHC
Hessing
Poiesz
Esro
Picnic
Uitgekookt
Padifood
Redefine Meat
Euroma
Scherpenhuizen
Oriental
Boermarke
Meatfriends
Ekro
Schoonderwoerd
Coenen transport
Van Rooi meat
UPS
Lau van Haren
Kaaspack
Kotra
Grolleman
Vice Versa
DHL
Jumbo
Go tan
Dayseaday
Diverspack
Urker Zalmhuys
Movianto
Verstegen
Mulder
VTS
Brocacef
New forrest