1. Home
  2. Branches
  3. Distributiecentra
Distributiecentra
  • Hoogwaardige sandwichpanelen en deuren
  • Inspelen op de trends van nu én morgen
  • Functioneel en duurzaam

Opslag in (temperatuur)gescheiden ruimtes

Distributiecentra voor de retail, zoals supermarkten, e-commerce en groothandels, beschikken vaak over geconditioneerde én niet-geconditioneerde (ambiënte) ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan koel-/vriesruimtes, AGF-ruimtes, droge opslag, kantoorruimtes, een machinekamer en wachtruimtes voor chauffeurs, die strikt gescheiden moeten worden om contaminatie, kwaliteitsverlies en/of bederf van voedingsmiddelen te voorkomen. Zowel qua temperaturen als qua luchtvochtigheid. Ook is een uitgekiende routing essentieel. De producten van K.I.M. Nederland B.V. spelen hierin een belangrijke rol.

Eersteklas producten

Voor de isolatie van daken, gevels en binnenwanden leveren wij hoogwaardige sandwichpanelen met een PIR, steenwol of QuadCore isolatiekern en in verschillende afmetingen en afwerkingen, die hoog scoren op het vlak van thermische isolatie, milieuprestaties en hygiëne (conform de hoogste HACCP-normen). Kers op de taart zijn bovendien onze deuren, die in verschillende isolatieniveaus beschikbaar zijn en aan de hoogste eisen op het gebied van functionaliteit, betrouwbaarheid, hygiëne en design voldoen.

Oog voor de toekomst

In al onze projecten houden we rekening met de wensen en behoeften van vandaag én morgen. Zo spelen we in op de groeiende trend van automatisatie en mechanisatie (transportbanen, verrijdbare palletstellingen, volautomatische sorteersystemen en volautomatische opslag en orderpicking). De verankering van deze systemen vraagt bijvoorbeeld om aanpassingen in (de drukvastheid van) onze vloerisolatie. Ook hebben automatisatie en mechanisatie invloed op de gebouwconstructie, indeling en routing. Geen enkel probleem voor KI.M. Nederland B.V. Door al in een zeer vroeg stadium aan te haken bij projecten, brengen we functionaliteit, duurzaamheid en kwaliteit naar het allerhoogste niveau.

Wij werken voor

Kotra
VTS
Picnic
Scherpenhuizen
Poiesz
Wolter Koops
Kramers
Jumbo
Mulder
Hanos
Vice Versa