1. Home
  2. Branches
  3. Op- en overslag
Op- en overslag
  • Voor nieuwbouw- en uitbreidingsprojecten
  • Oplossingen op maat
  • Minimaal energieverlies

Geconditioneerde op- en overslag

Zowel in Nederland als in de rest van Europa worden grote aantallen producten opgeslagen in gekoelde ruimten. Van voedingsmiddelen tot bloemen en medicijnen. Een juiste temperatuurbeheersing is hier essentieel om kwaliteitsverlies en/of bederf te voorkomen. Waar veel bedrijven hiervoor vertrouwen op hun eigen koel- en vriescellen en geconditioneerde (productie)ruimten, zijn ook de op- en overslagmogelijkheden van derden populair. Bijvoorbeeld wanneer tijdelijk (extra) capaciteit nodig of gewenst is.

Daarnaast zien wij nog altijd een groeiende vraag naar lange termijn opslag, waarbij koel- en vriestransporteurs veel werk en verantwoordelijkheden uit handen kunnen nemen. Zo kunnen zij in veel gevallen de inslag, opslag en uitslag van koel- en vriesproducten verzorgen. En ook aanverwante activiteiten kunnen soms worden overgenomen. Van inpakken en ompakken tot stickeren, zodat goederen direct en snel uitgeleverd kunnen worden.

Dynamisch of exact op maat

K.I.M Nederland B.V. ondersteunt logistieke dienstverleners bij de realisatie van dynamische koel- en vrieshuizen en productieruimten, die geconditioneerde op- en overslag voor een brede doelgroep mogelijk maken. Zowel in nieuwbouw- als uitbreidingsprojecten. En ook voor bedrijven die hun eigen op- en overslag willen verzorgen, engineeren en realiseren wij graag een passende oplossing. Zowel in maat, schaal, temperatuurtrajecten als budget. Dankzij de uitstekende thermische isolatiewaarden van onze producten wordt energieverlies tot een minimum beperkt. En ook specifieke prestaties t.a.v. brandwerendheid, hygiëne en/of voedselveiligheid zijn geen enkel probleem.

Wij werken voor

Scherpenhuizen
Mulder
Coenen transport
UPS
Wolter Koops
Froster
DHL
Vice Versa
Kramers
Grolleman
VTS
Kotra