1. Home
  2. Branches
  3. Farmacie & Gezondheid
Farmacie & Gezondheid
  • Productie en distributie volgens GMP- en GDP-richtlijnen
  • Ook geconditioneerde cleanrooms
  • Isolerende, hygiënische én brandwerende bouwoplossingen

Uitdagingen in Life Science en Health

Van geneesmiddelen tot en met de gereguleerde cannabisteelt: in de farmacie en gezondheidszorg is de geconditioneerde opslag van producten vaak essentieel. In het geval van geneesmiddelen is dit soms zelfs van levensbelang. En ook de financiële belangen zijn groot, omdat elke pallet met geneesmiddelen vaak miljoenen euro’s vertegenwoordigt. Om de kwaliteit én werking van bijvoorbeeld medicijnen en vaccins te garanderen, moeten de juiste temperaturen en een juiste luchtvochtigheid op elk moment gewaarborgd kunnen worden, op elke plek in de opslaghal. Hierbij zijn extreme temperaturen tot -60°C geen uitzondering. En ook aan de productie-, verwerkings- en testfaciliteiten worden specifieke eisen gesteld.

Hygiënisch bouwen

Het produceren en distribueren volgens de GMP- en GDP-richtlijnen is in farmacie en gezondheidszorg een absolute basisvereiste. Hygiënisch bouwen vormt hierbij een belangrijk uitgangspunt en ook zorgvuldige compartimentering is niet weg te denken. Bovendien moet aan specifieke verzekeringsclausules en preventie-eisen worden voldaan. Het K.I.M. Concept met thermisch isolerende, hygiënische én brandwerende bouwoplossingen en producten sluit hier naadloos bij aan.

K.I.M. Concept

Ons bouwconcept gooit niet alleen hoge ogen in de medicijn- en vaccinopslag, maar ook bij de realisatie van geconditioneerde cleanrooms en de geconditioneerde en gereguleerde teelt, verwerking en opslag van cannabis, dat er met name op gericht is om concentraten en edibles vers te houden en bijvoorbeeld meeldauw of schimmel te voorkomen. Vanwege de hoge kwaliteit van de cannabis speelt ook veiligheid hier een belangrijke rol.

Wij werken voor

Brocacef
UPS
VTS
DHL