Architecten
  • Meer dan een leverancier
  • Het perfecte productpakket op maat
  • Voorop in BIM

Perfecte combinatie van esthetiek en functionaliteit

Architecten besteden veel tijd en aandacht aan het esthetische ontwerp van een gebouw. Ook als het om koel- en vrieshuizen en productieruimten gaat. Want ook deze gebouwen moeten vandaag de dag aan specifieke eisen voldoen. Ze moeten opvallen of juist opgaan in het landschap, een unieke uitstraling hebben en zo duurzaam mogelijk gebouwd kunnen worden. Bovendien spelen automatisatie en mechanisatie een steeds grotere rol.

Meer dan een leverancier

Waar de architect zich veelal focust op uitstraling, indeling en routing, brengen wij onze expertise in op het gebied van producttoepassingen, aansluitdetails, luchtdichtheid, koudebrugonderbrekingen, brandwerendheid, veiligheid en hygiëne. Gratis en geheel vrijblijvend. Onze rol gaat daarmee verder dan sec de leveranciersrol. We zien het als onze taak én verantwoordelijkheid om architect en eindklant te behoeden voor verkeerde keuzes.

Haalbare en maakbare ontwerpen

Onze afdeling Werkvoorbereiding & Projectbegeleiding heeft ruime ervaring in het ontwerpen, tekenen en begeleiden van projecten. In samenwerking met de architect en opdrachtgever realiseren wij technisch, logistiek en economisch haalbare en maakbare ontwerpen. Op basis van de wensen en randvoorwaarden van de architect, opdrachtgever, verzekering en norminstanties stellen wij het juiste productenpakket voor ieder project samen. Van isolerende panelen tot deuren en inclusief toebehoren en afwerkingen.

Voorop in BIM

K.I.M. Nederland B.V. loopt voorop in BIM. Hier plukken niet alleen architecten, maar álle stakeholders in de bouw de vruchten van. Van advies en ontwerp t/m realisatie, onderhoud en sloop. Onze BIM-modelleurs bouwen graag mee aan het virtuele bouwmodel, zodat snel inzichtelijk wordt hoe de diverse onderdelen in elkaar passen. Voldoet het ontwerp aan de wensen van de (eind)klant? Door clashes en optimalisaties al in de ontwerpfase te ondervangen, wordt de bouwsnelheid aanzienlijk verhoogd terwijl faalkosten tot een minimum beperkt blijven.

Wij werken voor

Euroma
Wolter Koops
Dayseaday
Muller
Poiesz
Hessing
Daelmans
UPS
Diverspack
Movianto
Van Loon vlees
Lau van Haren
New forrest
Padifood
DHL
Redefine Meat
Grolleman
Fix Fisch
Rode vis
Kotra
Beyond meat
Mola
Coenen transport
Gepo
Vergeer
Henri
Esro
Van Rooi meat
Hanos
Froster
Schoonderwoerd
Picnic
Vice Versa
Intermezzo
Kramers
Uitgekookt
De Menken keuken
Verstegen
Jumbo
Go tan
Baarssen
Mulder
Scherpenhuizen
VHC
Oriental
Boermarke
Vepo cheese
Kaaspack
Urker Zalmhuys
Huuskes
Mooijer-Volendam
Brocacef
Meatfriends
Ekro
VTS
Hekos