Architecten
  • Meer dan een leverancier
  • Het perfecte productpakket op maat
  • Voorop in BIM

Perfecte combinatie van esthetiek en functionaliteit

Architecten besteden veel tijd en aandacht aan het esthetische ontwerp van een gebouw. Ook als het om koel- en vrieshuizen en productieruimten gaat. Want ook deze gebouwen moeten vandaag de dag aan specifieke eisen voldoen. Ze moeten opvallen of juist opgaan in het landschap, een unieke uitstraling hebben en zo duurzaam mogelijk gebouwd kunnen worden. Bovendien spelen automatisatie en mechanisatie een steeds grotere rol.

Meer dan een leverancier

Waar de architect zich veelal focust op uitstraling, indeling en routing, brengen wij onze expertise in op het gebied van producttoepassingen, aansluitdetails, luchtdichtheid, koudebrugonderbrekingen, brandwerendheid, veiligheid en hygiëne. Gratis en geheel vrijblijvend. Onze rol gaat daarmee verder dan sec de leveranciersrol. We zien het als onze taak én verantwoordelijkheid om architect en eindklant te behoeden voor verkeerde keuzes.

Haalbare en maakbare ontwerpen

Onze afdeling Werkvoorbereiding & Projectbegeleiding heeft ruime ervaring in het ontwerpen, tekenen en begeleiden van projecten. In samenwerking met de architect en opdrachtgever realiseren wij technisch, logistiek en economisch haalbare en maakbare ontwerpen. Op basis van de wensen en randvoorwaarden van de architect, opdrachtgever, verzekering en norminstanties stellen wij het juiste productenpakket voor ieder project samen. Van isolerende panelen tot deuren en inclusief toebehoren en afwerkingen.

Voorop in BIM

K.I.M. Nederland B.V. loopt voorop in BIM. Hier plukken niet alleen architecten, maar álle stakeholders in de bouw de vruchten van. Van advies en ontwerp t/m realisatie, onderhoud en sloop. Onze BIM-modelleurs bouwen graag mee aan het virtuele bouwmodel, zodat snel inzichtelijk wordt hoe de diverse onderdelen in elkaar passen. Voldoet het ontwerp aan de wensen van de (eind)klant? Door clashes en optimalisaties al in de ontwerpfase te ondervangen, wordt de bouwsnelheid aanzienlijk verhoogd terwijl faalkosten tot een minimum beperkt blijven.

Wij werken voor

Esro
Jumbo
Poiesz
Van Rooi meat
Hanos
Mulder
UPS
Huuskes
Diverspack
Vice Versa
Mola
Rode vis
Intermezzo
Verstegen
Meatfriends
Kotra
Urker Zalmhuys
Picnic
Movianto
VTS
New forrest
Hessing
De Menken keuken
Uitgekookt
Kaaspack
Dayseaday
DHL
Oriental
Ekro
Coenen transport
Wolter Koops
Baarssen
Froster
Muller
Kramers
Go tan
Hekos
Henri
Vepo cheese
Euroma
Brocacef
VHC
Boermarke
Redefine Meat
Scherpenhuizen
Fix Fisch
Gepo
Padifood
Lau van Haren
Schoonderwoerd
Vergeer
Daelmans
Mooijer-Volendam
Van Loon vlees
Grolleman
Beyond meat