Architecten
  • Meer dan een leverancier
  • Het perfecte productpakket op maat
  • Voorop in BIM

Perfecte combinatie van esthetiek en functionaliteit

Architecten besteden veel tijd en aandacht aan het esthetische ontwerp van een gebouw. Ook als het om koel- en vrieshuizen en productieruimten gaat. Want ook deze gebouwen moeten vandaag de dag aan specifieke eisen voldoen. Ze moeten opvallen of juist opgaan in het landschap, een unieke uitstraling hebben en zo duurzaam mogelijk gebouwd kunnen worden. Bovendien spelen automatisatie en mechanisatie een steeds grotere rol.

Meer dan een leverancier

Waar de architect zich veelal focust op uitstraling, indeling en routing, brengen wij onze expertise in op het gebied van producttoepassingen, aansluitdetails, luchtdichtheid, koudebrugonderbrekingen, brandwerendheid, veiligheid en hygiëne. Gratis en geheel vrijblijvend. Onze rol gaat daarmee verder dan sec de leveranciersrol. We zien het als onze taak én verantwoordelijkheid om architect en eindklant te behoeden voor verkeerde keuzes.

Haalbare en maakbare ontwerpen

Onze afdeling Werkvoorbereiding & Projectbegeleiding heeft ruime ervaring in het ontwerpen, tekenen en begeleiden van projecten. In samenwerking met de architect en opdrachtgever realiseren wij technisch, logistiek en economisch haalbare en maakbare ontwerpen. Op basis van de wensen en randvoorwaarden van de architect, opdrachtgever, verzekering en norminstanties stellen wij het juiste productenpakket voor ieder project samen. Van isolerende panelen tot deuren en inclusief toebehoren en afwerkingen.

Voorop in BIM

K.I.M. Nederland B.V. loopt voorop in BIM. Hier plukken niet alleen architecten, maar álle stakeholders in de bouw de vruchten van. Van advies en ontwerp t/m realisatie, onderhoud en sloop. Onze BIM-modelleurs bouwen graag mee aan het virtuele bouwmodel, zodat snel inzichtelijk wordt hoe de diverse onderdelen in elkaar passen. Voldoet het ontwerp aan de wensen van de (eind)klant? Door clashes en optimalisaties al in de ontwerpfase te ondervangen, wordt de bouwsnelheid aanzienlijk verhoogd terwijl faalkosten tot een minimum beperkt blijven.

Wij werken voor

Kotra
Henri
Kaaspack
Brocacef
Go tan
Hanos
Froster
Dayseaday
Intermezzo
Esro
Scherpenhuizen
Hessing
Kramers
Jumbo
Wolter Koops
Grolleman
Meatfriends
Poiesz
UPS
Redefine Meat
Van Loon vlees
Mulder
Uitgekookt
Mola
Diverspack
Muller
Vice Versa
Boermarke
Vepo cheese
Beyond meat
Huuskes
Oriental
Ekro
Movianto
Vergeer
Daelmans
Picnic
Padifood
VTS
Rode vis
Fix Fisch
De Menken keuken
Urker Zalmhuys
Coenen transport
DHL
Mooijer-Volendam
Lau van Haren
VHC
Schoonderwoerd
Gepo
Van Rooi meat
Verstegen
Euroma
Hekos
New forrest
Baarssen