Architecten
  • Meer dan een leverancier
  • Het perfecte productpakket op maat
  • Voorop in BIM

Perfecte combinatie van esthetiek en functionaliteit

Architecten besteden veel tijd en aandacht aan het esthetische ontwerp van een gebouw. Ook als het om koel- en vrieshuizen en productieruimten gaat. Want ook deze gebouwen moeten vandaag de dag aan specifieke eisen voldoen. Ze moeten opvallen of juist opgaan in het landschap, een unieke uitstraling hebben en zo duurzaam mogelijk gebouwd kunnen worden. Bovendien spelen automatisatie en mechanisatie een steeds grotere rol.

Meer dan een leverancier

Waar de architect zich veelal focust op uitstraling, indeling en routing, brengen wij onze expertise in op het gebied van producttoepassingen, aansluitdetails, luchtdichtheid, koudebrugonderbrekingen, brandwerendheid, veiligheid en hygiëne. Gratis en geheel vrijblijvend. Onze rol gaat daarmee verder dan sec de leveranciersrol. We zien het als onze taak én verantwoordelijkheid om architect en eindklant te behoeden voor verkeerde keuzes.

Haalbare en maakbare ontwerpen

Onze afdeling Werkvoorbereiding & Projectbegeleiding heeft ruime ervaring in het ontwerpen, tekenen en begeleiden van projecten. In samenwerking met de architect en opdrachtgever realiseren wij technisch, logistiek en economisch haalbare en maakbare ontwerpen. Op basis van de wensen en randvoorwaarden van de architect, opdrachtgever, verzekering en norminstanties stellen wij het juiste productenpakket voor ieder project samen. Van isolerende panelen tot deuren en inclusief toebehoren en afwerkingen.

Voorop in BIM

K.I.M. Nederland B.V. loopt voorop in BIM. Hier plukken niet alleen architecten, maar álle stakeholders in de bouw de vruchten van. Van advies en ontwerp t/m realisatie, onderhoud en sloop. Onze BIM-modelleurs bouwen graag mee aan het virtuele bouwmodel, zodat snel inzichtelijk wordt hoe de diverse onderdelen in elkaar passen. Voldoet het ontwerp aan de wensen van de (eind)klant? Door clashes en optimalisaties al in de ontwerpfase te ondervangen, wordt de bouwsnelheid aanzienlijk verhoogd terwijl faalkosten tot een minimum beperkt blijven.

Wij werken voor

VHC
Kramers
Daelmans
Froster
Boermarke
Padifood
Grolleman
Mulder
Meatfriends
Coenen transport
Oriental
Hanos
Mooijer-Volendam
Hekos
Picnic
Vergeer
Uitgekookt
Urker Zalmhuys
DHL
Van Loon vlees
VTS
Lau van Haren
Euroma
Verstegen
Muller
Ekro
Diverspack
Wolter Koops
Rode vis
Scherpenhuizen
Brocacef
Esro
Intermezzo
Huuskes
Jumbo
Redefine Meat
Schoonderwoerd
UPS
Kaaspack
Hessing
Baarssen
Vepo cheese
Mola
Van Rooi meat
Dayseaday
Poiesz
De Menken keuken
Kotra
Henri
New forrest
Fix Fisch
Go tan
Vice Versa
Gepo
Movianto
Beyond meat