1. Home
  2. Branches
  3. Voedingsmiddelenindustrie
Voedingsmiddelenindustrie
  • Conform de BRC- (BRCGS-), IFS- en HACCP-richtlijnen
  • Uitgebreid assortiment plafond- en wandpanelen
  • Flush en naadloze afwerking

Kwaliteit, veiligheid én hygiëne op het allerhoogste niveau

Om de voedselkwaliteit en voedselveiligheid te bewaken, moeten alle bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie aan strikte (hygiëne)codes voldoen. Elk bedrijf dat zich bezighoudt met de productie, bereiding, behandeling, verpakking, verwerking, distributie en verkoop van levensmiddelen is bovendien verplicht om conform de BRC- (BRCGS-), IFS- en HACCP-richtlijnen te werken. Een belangrijke peiler hierbij is hygiëne. Alle oppervlakken in koel- en vriesruimtes, productie- en verwerkingsruimtes moeten eenvoudig te reinigen en te desinfecteren zijn. Voegen, naden en randen waarin of waarop stof, vuil en/of vocht zich kunnen ophopen, zijn uit den boze.

Flush en foodsafe

K.I.M. Nederland speelt hierop in met een uitgebreid assortiment plafond- en wandpanelen die volledig flush en foodsafe worden afgewerkt. Parkers (zelftappers/plaatschroeven) worden uit het zicht aangebracht en de zijkanten van de sandwichpanelen zijn zodanig afgeschuind, dat de voegvulling gelijk ligt met de voorkant van de panelen. Eventuele naden worden hoogwaardig afgedicht met een chemicaliënbestendige en voedselveilige kit. Ook werken we met RVS bevestigings- en afdekprofielen.

Geschikt voor intensieve reiniging en desinfectie

Al onze sandwichpanelen en deuren worden voorzien van hoogwaardige en voedselveilige coatings, die geschikt zijn voor dagelijkse intensieve reiniging en desinfectie. Onze deuren garanderen bovendien een uitgekiende luchtdichting, waardoor ongewenste lucht- en vochtstromen worden voorkomen en flink op de energiekosten kan worden bespaard. Vanzelfsprekend zijn ook onze deuren volledig flush (glad) en naadloos afgewerkt, waarmee een ultieme richelvrije omgeving wordt geborgd. Daarmee is K.I.M. Nederland B.V. dé toonaangevende partner voor o.a. de:

  • Brood- en banketindustrie
  • Kaas- en zuivelindustrie
  • Kalver- en runderslachterijen
  • Varkensslachterijen
  • Pluimveeslachterijen
  • Vleesverwerkende industrie
  • Vleesvervangende / vega-industrie
  • Visverwerkende industrie
  • AGF-sector
  • Ultra Low Oxygen (ULO) bewaring
  • (Consumptie) IJsindustrie
  • Snackindustrie

Wij werken voor

Henri
Dayseaday
Verstegen
Rode vis
Van Loon vlees
Hekos
Huuskes
VHC
Diverspack
Euroma
De Menken keuken
Muller
Mola
Urker Zalmhuys
Lau van Haren
Boermarke
Intermezzo
Hessing
Esro
Oriental
Beyond meat
New forrest
Vepo cheese
Van Rooi meat
Padifood
Fix Fisch
Schoonderwoerd
Gepo
Uitgekookt
Go tan
Daelmans
Ekro
Vergeer
Kaaspack
Redefine Meat
Scherpenhuizen
Meatfriends
Baarssen