1. Home
  2. Nieuws
  3. Nieuwbouw duurzaam vrieshuis van Aviko in Steenderen
Nieuwbouw duurzaam vrieshuis van Aviko in Steenderen
  • Voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen
  • Het meest duurzame vrieshuis
  • Score van 97,6%

Nieuwbouw duurzaam vrieshuis van Aviko in Steenderen

Het vrieshuis van Aviko heeft afgelopen maandag het BREEAM-NL Outstanding certificaat ontvangen voor het nieuwe vrieshuis. Het gebouw in Steenderen voldoet met het certificaat aan de hoogste duurzaamheidseisen. Hiermee heeft Aviko het meest duurzame vrieshuis van Nederland.

Met een score van 97,6% werd de hoogst mogelijke beoordelingskwalificatie ‘Outstanding’ behaald. Op de onderdelen energie, water, afval en vervuiling wist Aviko zelfs de maximale 100% score te behalen.

Om te voldoen aan de eisen zijn er tot in de allerkleinste details duurzame ontwerpmaatregelen doorgevoerd. 2.728 zonnepanelen op het dak wekken bij zonnige dagen extra energie op om het vrieshuis te koelen, waterbesparende maatregelen zorgen voor een minimaal waterverbruik. Regenwater wordt opgevangen en hergebruikt voor bijvoorbeeld het doorspoelen van de toiletten. Zowel warme als koude restwarmte regelen het kantoorklimaat en overal in het gebouw hangt ledverlichting. Zelfs de omgeving van het vrieshuis is ecologisch ingericht met wadi’s voor vleermuizen, vogels en insecten voor maximale biodiversiteit.

Gert Jan Janssen Reinen, Supply Chain Director en projectleider van het nieuwe vrieshuis is erg trots op het certificaat. “Het is een uitzonderlijke prestatie om dit keurmerk te behalen. En dan ook nog met deze geweldige score. Een groot compliment is hier op zijn plaats voor het Aviko bouwteam en onze externe partners VDR Bouwgroep, Sparkling Projects en Adamas Groep die ons hierbij hebben geholpen. Zij zochten elke keer weer naar mogelijkheden om het gebouw nog duurzamer te maken.”

BREEAM Outstanding

BREEAM is een afkorting van Building Research Establishment Environmental Assessment Method en is een wereldwijd veelgebruikte, integrale beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen. Bij de beoordeling wordt gekeken naar bijna alle aspecten van de bouw, waaronder materialen, energie, transport, afval, vervuiling, water, landgebruik en ecologie. Maar ook het creëren van een gezond werkklimaat speelt een belangrijke rol in de toekenning van het certificaat. Outstanding is de hoogste klasse van het keurmerk.

Wij werken voor

Rode vis
Vepo cheese
Intermezzo
Scherpenhuizen
UPS
Ekro
Picnic
Froster
DHL
Baarssen
Muller
Lau van Haren
Jumbo
Henri
Padifood
Kaaspack
Fix Fisch
Van Rooi meat
Diverspack
Kramers
De Menken keuken
Hekos
Van Loon vlees
Oriental
Hessing
Mola
Uitgekookt
Meatfriends
Gepo
Mulder
Huuskes
Hanos
Wolter Koops
VTS
Vergeer
Esro
Coenen transport
Brocacef
VHC
Dayseaday
Schoonderwoerd
Beyond meat
Redefine Meat
Daelmans
Poiesz
Boermarke
Urker Zalmhuys
Mooijer-Volendam
Go tan
Euroma
Movianto
Verstegen
Grolleman
Vice Versa
Kotra
New forrest