1. Home
  2. Nieuws
  3. Lineage Logistics opent officieel haar volautomatische Cool Port II
Lineage Logistics opent officieel haar volautomatische Cool Port II
  • Volautomatisch diepvrieshoogbouwmagazijn
  • 45% energiezuiniger
  • 60.000 palletlocaties

Lineage Logistics opent officieel haar volautomatische Cool Port II

Lineage Logistics heeft woensdag 23 november officieel haar Cool Port II geopend in de haven van Rotterdam. Onder het toeziend oog van personeel en relaties werd het volautomatische diepvrieshoogbouwmagazijn door Harld Peters, Mark Ketelaar (beide Lineage), Rob Scholte (Lamb Weston Meijer) en Frederik Zevenbergen (provincie Zuid-Holland) geopend met een ceremoniële druk op de knop. Vervolgens kon men, beschermd door een dikke jas, tijdens een rondleiding het nieuwe pand aanschouwen.

Lineage Logistics heeft woensdag 23 november officieel haar Cool Port II geopend in de haven van Rotterdam. Onder het toeziend oog van personeel en relaties werd het volautomatische diepvrieshoogbouwmagazijn door Harld Peters, Mark Ketelaar (beide Lineage), Rob Scholte (Lamb Weston Meijer) en Frederik Zevenbergen (provincie Zuid-Holland) geopend met een ceremoniële druk op de knop. Vervolgens kon men, beschermd door een dikke jas, tijdens een rondleiding het nieuwe pand aanschouwen.

Waar de hoofdmoot van Cool Port I voornamelijk importfruit is, wordt er in Cool Port II vooral fruit, bestemd voor export, opgeslagen. Het state-of-the-art pand, dat 45 procent energiezuiniger is dan een conventioneel vrieshuis, is 40 meter hoog, bevat 60.000 palletlocaties en is volautomatisch. Pallets worden aangevoerd door zelflossende of conventionele vrachtwagens en gaan via drie geautomatiseerde vrachtwagenlossystemen vanuit de expeditiehal via rollenbanen, draaitafels en sluizen automatisch naar het vrieshuis, waarin kranen automatisch de pallets op hun plaats zetten. "De eerste handjes komen er eigenlijk pas aan te pas als de producten weer het vrieshuis verlaten", zei general manager van Cool Port II Eric Velthuijzen in een eerder stadium.

De faciliteit beschikt over geavanceerde automatiseringsoplossingen, die helpen om de huidige 'volatiliteit' van de arbeid aan te pakken, snelle en efficiënte service aan klanten te bieden en het energieverbruik van de site te verminderen, terwijl het voedselveiligheid en vermindering van voedselverspilling wordt gegarandeerd door Lineage. "Cool Port II maakt gebruik van gegevensgestuurde oplossingen om het energieverbruik te optimaliseren, met nauwkeurige koelcycli om energielekkage te minimaliseren en een hoogbouwontwerp dat de opslagdichtheid maximaliseert en de energievoetafdruk van de locatie vermindert."

Harld, die eerder al naar Cool Port II refereerde als 'onze grootste trots', opende het bal. "Onze nieuwe faciliteit benadrukt de best-in-class benadering die Lineage tot een unieke en toekomstgerichte partner voor onze klanten maakt. Naast de strategische ligging maakt Cool Port II gebruik van de nieuwste automatiseringstechnologie. Ons doel is om een drijvende kracht te zijn achter het groener maken van de toeleveringsketen, door te investeren in onze mensen en onze faciliteiten om de allernieuwste technologie voor koelopslag in te zetten. Op deze manier kunnen we onze energievoetafdruk verkleinen en tegelijkertijd de oplossingen bieden die onze klanten nodig hebben om voedsel veilig en efficiënt te leveren in heel Europa en daarbuiten", zo stelde de President Lineage Europe, die daarmee gelijk één van de grootste uitdagingen voor het bedrijf tackelde.

"We zijn trots om deze ultramoderne faciliteit te openen, een multimodale faciliteit die goed is verbonden via de weg, het spoor en de binnenvaart en het enige koelhuis in Rotterdam dat is verbonden met de Short Sea Terminals", vulde Mark, regionaal vice-president voor de Benelux bij Lineage, aan. "We streven ernaar om de klanten van Lineage gemakkelijk toegang te geven tot een sterk en groeiend netwerk om hun product veilig en efficiënt te leveren. Cool Port II biedt een compleet scala aan diensten en ultramoderne faciliteiten om de efficiëntie en veilige behandeling van de producten die aan onze zorg zijn toevertrouwd te maximaliseren."

Rob Scholte, Chief Supply Chain Officer van Lamb Weston, gaf aan vereerd te zijn het woord te mogen nemen namens de aardappelverwerker. De stem van de lanceringspartner en jarenlange klant stelde dat het niet makkelijk was om na de eerste twee sprekers het woord nog te nemen, maar veelal trots te zijn op 'de realisatie van dit prachtige project'. "Ik kijk uit naar nog vele mooie jaren van samenwerking." Het afsluitende woord in de ceremonie, die werd omlijst door Derek Jan van Rees, Regional Director of Operations Lineage, was aan Frederik Zevenbergen. De Gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland sloot af door zichzelf, met een knipoog, alvast uit te nodigen voor de opening van Cool Port III.

Ondanks deze officiële opening is de blik van de specialist in temperatuur gecontroleerde logistiek namelijk ook al gericht op een nieuw project. Direct aan Cool Port II moet een Cool Port III gerealiseerd worden. De bouw van het nieuwe vrieshuis zal nog even op zich laten wachten, maar naar de plannen werd met regelmaat gerefereerd. Voor nu werd de middag echter afgesloten met een drankje en kon er worden genoten van de realisatie van dit 'nieuwe eersteklas koelopslagfaciliteit'.

Bron: NEKOVRI

Wij werken voor

Oriental
De Menken keuken
Scherpenhuizen
Beyond meat
Brocacef
Kaaspack
Esro
Vergeer
DHL
Diverspack
Grolleman
Vice Versa
Wolter Koops
Euroma
Mooijer-Volendam
Urker Zalmhuys
Daelmans
Van Loon vlees
UPS
Rode vis
Vepo cheese
Mola
Fix Fisch
Hekos
Meatfriends
Hanos
Gepo
Lau van Haren
Boermarke
Picnic
Henri
Muller
VHC
Hessing
New forrest
Van Rooi meat
Go tan
Jumbo
Mulder
Kotra
Uitgekookt
Padifood
Huuskes
Poiesz
Intermezzo
Movianto
Redefine Meat
Verstegen
Baarssen
VTS
Ekro
Dayseaday
Froster
Kramers
Schoonderwoerd
Coenen transport