1. Home
  2. Nieuws
  3. Innovatief en bezielend in de koel- en vrieshuisbouw
  • Sinds 1968
  • Isolatiesysteembouw
  • Efficiënt en innovatief

Innovatief en bezielend in de koel- en vrieshuisbouw

K.I.M. Nederland is een toonaangevende specialist in isolatiesysteembouw. In heel Nederland en op aanvraag in het buitenland bouwt het Apeldoornse bedrijf koel- en vriescellen en overige geconditioneerde ruimten voor bedrijven in de food-, distributie- en transportsector. Algemeen directeur Han Reinders: “Wij werken efficiënt en innovatief en altijd met bezieling.

De geschiedenis van familiebedrijf K.I.M. Nederland gaat terug tot 1968. Jan Reinders, de vader van de huidige algemeen directeur, begint dat jaar met het traditioneel isoleren van koel- en vriescellen. Met kurk. Daarmee is Koel Isolatie Maatschappij Nederland geboren. In 1981 maakt het bedrijf de omslag naar bouwen met isolatiesysteempanelen. En met de overname in 1996 door zoon Han Reinders slaat K.I.M. Nederland de vleugels verder uit. Een mijlpaal is de realisatie in 2012 van het eerste volautomatische vrieshuis in het Duitse Rheine. “Met deze manier van bouwen heeft de eindgebruiker het meeste opslagrendement op een beperkt bouwperceel”, vertelt commercieel directeur Elbert-Jan Drieënhuizen. “De order in Rheine zette ons op de kaart als bouwer van het grootste vrieshuis van heel Duitsland. Daarna volgden snel meer van dit soort opdrachten, zoals in Bergen op Zoom, Lelystad en Zweden.

K.I.M. Nederland is de grootste verwerker van geïsoleerde wand- en dakpanelen van Nederland op het gebied van geconditioneerde ruimtes. Het bedrijf gebruikt isolatiepanelen met PIR, PUR en steenwolisolatie van de befaamde fabrikant ISOCAB. Het QuadCore schuim van ISOCAB heeft de hoogst verkrijgbare isolatiewaardes, zegt Drieënhuizen. “De schuimsamenstelling is zodanig aangepast dat de dikte van de platen kon worden teruggebracht van 20 naar 17 centimeter bij een optimale isolatiewaarde. Drie centimeter lijkt weinig, maar in grote volumes bespaart dat veel energie en uitstoot bij het transport.” Uiteraard zijn het niet alleen isolatiepanelen die KIM Nederland levert. Koel- en vriesdeuren zijn het sluitstuk van een kwalitatief en hoogwaardig project. “Die deur is ons visitekaartje,” zegt Drieënhuizen. “Zowel technisch als qua afwerking. Wij gaan voor optimale bewaarcondities, snelheid van transport, bedieningsgemak, hygiënische zekerheid, veiligheid, duurzaamheid en een hoge isolatiewaarde.

Wij werken voor

Daelmans
Kaaspack
UPS
Froster
Grolleman
Uitgekookt
Go tan
Gepo
Brocacef
Vergeer
Vice Versa
Baarssen
Kramers
Intermezzo
Coenen transport
Wolter Koops
Mola
Meatfriends
De Menken keuken
Boermarke
Oriental
Van Loon vlees
Padifood
Euroma
Poiesz
Muller
Hessing
Mulder
New forrest
Mooijer-Volendam
Rode vis
Kotra
Dayseaday
Van Rooi meat
Schoonderwoerd
VTS
Scherpenhuizen
Redefine Meat
Hanos
Verstegen
Huuskes
Jumbo
Beyond meat
Lau van Haren
Esro
Vepo cheese
Picnic
DHL
Fix Fisch
VHC
Ekro
Henri
Movianto
Urker Zalmhuys
Diverspack
Hekos