1. Home
  2. Nieuws
  3. Innovatief en bezielend in de koel- en vrieshuisbouw
  • Sinds 1968
  • Isolatiesysteembouw
  • Efficiënt en innovatief

Innovatief en bezielend in de koel- en vrieshuisbouw

K.I.M. Nederland is een toonaangevende specialist in isolatiesysteembouw. In heel Nederland en op aanvraag in het buitenland bouwt het Apeldoornse bedrijf koel- en vriescellen en overige geconditioneerde ruimten voor bedrijven in de food-, distributie- en transportsector. Algemeen directeur Han Reinders: “Wij werken efficiënt en innovatief en altijd met bezieling.

De geschiedenis van familiebedrijf K.I.M. Nederland gaat terug tot 1968. Jan Reinders, de vader van de huidige algemeen directeur, begint dat jaar met het traditioneel isoleren van koel- en vriescellen. Met kurk. Daarmee is Koel Isolatie Maatschappij Nederland geboren. In 1981 maakt het bedrijf de omslag naar bouwen met isolatiesysteempanelen. En met de overname in 1996 door zoon Han Reinders slaat K.I.M. Nederland de vleugels verder uit. Een mijlpaal is de realisatie in 2012 van het eerste volautomatische vrieshuis in het Duitse Rheine. “Met deze manier van bouwen heeft de eindgebruiker het meeste opslagrendement op een beperkt bouwperceel”, vertelt commercieel directeur Elbert-Jan Drieënhuizen. “De order in Rheine zette ons op de kaart als bouwer van het grootste vrieshuis van heel Duitsland. Daarna volgden snel meer van dit soort opdrachten, zoals in Bergen op Zoom, Lelystad en Zweden.

K.I.M. Nederland is de grootste verwerker van geïsoleerde wand- en dakpanelen van Nederland op het gebied van geconditioneerde ruimtes. Het bedrijf gebruikt isolatiepanelen met PIR, PUR en steenwolisolatie van de befaamde fabrikant ISOCAB. Het QuadCore schuim van ISOCAB heeft de hoogst verkrijgbare isolatiewaardes, zegt Drieënhuizen. “De schuimsamenstelling is zodanig aangepast dat de dikte van de platen kon worden teruggebracht van 20 naar 17 centimeter bij een optimale isolatiewaarde. Drie centimeter lijkt weinig, maar in grote volumes bespaart dat veel energie en uitstoot bij het transport.” Uiteraard zijn het niet alleen isolatiepanelen die KIM Nederland levert. Koel- en vriesdeuren zijn het sluitstuk van een kwalitatief en hoogwaardig project. “Die deur is ons visitekaartje,” zegt Drieënhuizen. “Zowel technisch als qua afwerking. Wij gaan voor optimale bewaarcondities, snelheid van transport, bedieningsgemak, hygiënische zekerheid, veiligheid, duurzaamheid en een hoge isolatiewaarde.

Wij werken voor

Wolter Koops
Ekro
Scherpenhuizen
Vice Versa
Oriental
VTS
Uitgekookt
Mola
New forrest
Meatfriends
Muller
Coenen transport
Huuskes
Vepo cheese
Diverspack
Brocacef
DHL
Rode vis
Froster
Beyond meat
Dayseaday
Urker Zalmhuys
Intermezzo
Go tan
VHC
Gepo
Schoonderwoerd
Kotra
Fix Fisch
UPS
Padifood
Mulder
Hessing
Henri
Picnic
Daelmans
Jumbo
Boermarke
Van Loon vlees
Movianto
Verstegen
Hanos
Kramers
Redefine Meat
Grolleman
Lau van Haren
Mooijer-Volendam
Euroma
Hekos
Baarssen
Poiesz
Esro
Vergeer
Van Rooi meat
Kaaspack
De Menken keuken