1. Home
  2. Over ons
  3. Geschiedenis
K.I.M. Nederland
  • Meer dan 50 jaar ervaring
  • Geconditioneerde ruimten in de food-, distributie- en op- en overslagsector
  • Samenwerking met NewPort Capital

De mijlpalen van ruim 50 jaar K.I.M. Nederland B.V.

K.I.M. Nederland B.V. is in 1968 opgericht door Jan Reinders. Aanvankelijk gestart met het traditioneel isoleren van koel- en vriescellen, hebben wij in 1982 de overstap gemaakt van traditioneel isoleren naar isolatiesysteembouw. Sindsdien zijn wij gespecialiseerd én toonaangevend in de bouw van koel- en vriescellen en overige geconditioneerde ruimten in de food-, distributie- en op- en overslagsector. In 1990 zijn ook deuren toegevoegd aan het K.I.M. Concept. Het ‘sluitstuk’ van een sterk staaltje techniek!

Het begin…

Grondlegger van K.I.M. Nederland B.V. Jan Reinders werkte jarenlang in een kurkfabriek, waar hij de ins & outs van traditionele isolatie leerde kennen. In september 1968 krijgt zijn ondernemerszin de overhand en start hij zijn eigen bedrijf. Het is het begin van K.I.M. Nederland B.V. en het traditioneel isoleren van koel- en vriescellen. Gestart in een kamertje in Arnhem, bemachtigt hij al snel een eigen kantoor met magazijn nabij Apeldoorn. Klanten in die tijd zijn met name buurtsupers, slagers en groentewinkels, waarvoor hij kleine cellen isoleert met uit Portugal geïmporteerde kurk.

Deuren als sluitstuk van het K.I.M. Concept

In 1987 komt zoon Han Reinders bij K.I.M. Nederland B.V. op de loonlijst. Drie jaar later volgen stages bij diverse toeleveranciers in Duitsland, waar hij de fijne kneepjes van het vak leert kennen. Terug in Nederland richt hij zijn eigen bedrijf in isolatiedeuren op. Het blijkt een doorslaand succes en de deuren worden later als ‘sluitstuk’ van een sterk staaltje techniek toegevoegd aan het K.I.M. Concept.

Flinke automatiseringsslag

Met een flinke automatiseringsslag en de toevoeging van een eigen zetterij waait in 1995 een frisse wind door K.I.M. Nederland B.V. In 1996 neemt Han het bedrijf over. In de jaren die volgen, maakt K.I.M. Nederland B.V. een enorme groei door en worden ook grotere projecten opgepakt. Het imago van een conservatieve isoleerder verdwijnt steeds meer naar achtergrond en door lef, deskundigheid en kracht te tonen, bouwt K.I.M. Nederland B.V. een goede en solide naam in isolatiesysteembouw op.

In 2011 krijgt Elbert-Jan Drieënhuizen de gelegenheid om een deel van de aandelen over te nemen. Waar Elbert-Jan inmiddels weer de functie van Commercieel Directeur bekleedt, blijft Han betrokken als strategisch en commercieel adviseur van K.I.M. Nederland B.V. Ook heeft hij zitting in de Raad van Commissarissen.

Nieuwe manier van bouwen: silobouw

In 2012 zet K.I.M. Nederland B.V. een eerste stap naar een nieuwe manier van bouwen: de realisatie van volautomatische vrieshuizen oftewel: silobouw. Het eerste silo-vrieshuis wordt gerealiseerd in Rheine, Duitsland. Met deze order staat K.I.M. Nederland B.V. ineens op de kaart als bouwer van het grootste vrieshuis van Duitsland! Al snel volgen meer projecten, in onder andere Bergen op Zoom, Zweden en Lelystad.

Nieuwe fase

In april 2021 gaat een nieuwe fase in voor K.I.M. Nederland B.V., dankzij een samenwerking met NewPort Capital. Dankzij de toetreding van NewPort als investeerder kunnen wij onze ambitieuze groeistrategie nog verder versnellen en onze leidende positie in de markt verder consolideren. K.I.M. Nederland B.V. is onderdeel van de Cold Care Group; een participatie van NewPort Capital.

Wij werken voor

Mooijer-Volendam
Boermarke
New forrest
Hessing
Poiesz
Vergeer
Mola
Hekos
Euroma
Scherpenhuizen
Froster
Urker Zalmhuys
Wolter Koops
Esro
Kramers
Beyond meat
VHC
Baarssen
Go tan
Intermezzo
UPS
Oriental
Kotra
Hanos
Schoonderwoerd
Dayseaday
De Menken keuken
Kaaspack
Jumbo
Ekro
Verstegen
VTS
Rode vis
Henri
Diverspack
Gepo
Lau van Haren
Padifood
Brocacef
Fix Fisch
Muller
Van Rooi meat
Mulder
Picnic
Van Loon vlees
Coenen transport
Meatfriends
Huuskes
Vice Versa
Movianto
Daelmans
Redefine Meat
DHL
Grolleman
Vepo cheese
Uitgekookt