1. Home
  2. Nieuws
  3. Geconditioneerde ruimtes voor de voedingsmiddelenindustrie
  • Specialist in de voedingsmiddelenindustrie
  • Conform alle hygiëne-eisen
  • Bouwen én renoveren

Geconditioneerde ruimtes voor de voedingsmiddelenindustrie

De voedingsmiddelenindustrie is één van de branches waar wij voor werken en ook één van de meest uitdagende. Er zijn immers maar weinig industrieën waar de hygiëne belangrijker is dan in deze branche. En ook onder meer temperaturen en zuurstofgehaltes moeten perfect in balans zijn, om zo de kwaliteit en houdbaarheid van de voedingsmiddelen maximaal te houden. Al decennialang zijn we bij K.I.M. Nederland gespecialiseerd in de bouw van geconditioneerde ruimtes in de voedingsmiddelenindustrie. In het Vakblad Voedingsindustrie mochten we daarover uitweiden.

Hoge hygiëne-eisen in de voedingsmiddelenindustrie

Iedereen in de voedingsmiddelenindustrie weet dat werken volgens de BRC(GB)-, IFS- en HACCP-richtlijnen vereist is. Onze verkoopleider Gerard Scherff legt uit: “Een belangrijke peiler hierbij is hygiëne. Alle oppervlakken in koel- en vriesruimtes, productie- en verwerkingsruimtes moeten eenvoudig te reinigen en te desinfecteren zijn. Voegen, naden en randen waarin of waarop stof, vuil en/of vocht zich kunnen ophopen, zijn uit den boze. K.I.M. Nederland speelt hierop in met een uitgebreid assortiment plafond- en wandpanelen en een compleet deurenprogramma, die volledig foodsafe worden afgewerkt.”

Referentie voedingsmiddelenindustrie: Het Urker Zalmhuys

In de jaren hebben wij al veel verschillende klanten uit deze branche bediend. In het Vakblad Voedingsindustrie wordt een aantal referenties gegeven. Bijvoorbeeld die van het Urker Zalmhuys. “Onder maar liefst 95% van de koel- en vrieshuizen en verwerkingsruimten op Urk waar vis wordt ingeslagen, gecontroleerd, verwerkt, opgeslagen en uitgeslagen, staat inmiddels de handtekening van K.I.M. Nederland”, vertelt onze verkoopadviseur Hans Swartjes, die inmiddels een bekend gezicht is op Urk. Bij het Urker Zalmhuys hebben wij bijgedragen aan een interne verbouwing, vernieuwing en uitbreiding van vier locaties. Wij hebben hier onder meer de sandwichpanelen voor de buitengevels geleverd en gemonteerd. Net als de binnenwanden en plafonds.

Referentie voedingsmiddelenindustrie: Leen Menken

Voor Leen Menken Foodservice Logistics hebben wij recent een uitbreiding gerealiseerd. Het bestaande koel- en vrieshuis hebben we vernieuwd en bovendien uitgebreid met een 6.500 m2 nieuw vrieshuis. Hiervoor hebben wij sandwich gevel- en dakpanelen met een hoge Rc-waarde geleverd en gemonteerd en daarnaaast ook de brandwanden, alle koel- en vriesdeuren en de loopdeuren. 

Benieuwd naar de volledige referenties en hoe wij de voedingsmiddelenindustrie optimaal bedienen? Lees het volledige artikel in het Vakblad Voedingsindustrie.

Bron: Vakblad Voedingsindustrie

Wij werken voor

DHL
Oriental
Dijkham  Bouw nieuw
Go tan
Ekro
Hessing
Esro
Van Rooi meat
Wolter Koops
Diverspack
Kotra
Mola
Dnata
Voets en Donkers
Neerlandia
Urker Zalmhuys
Dayseaday
Brocacef
Redefine Meat
Schoonderwoerd
Rode vis
Baarssen
Cold care group
Henri
Lineage
VHC
Mulder
De Vries en Verburg
De Menken keuken
Gepo
Euroma
Verstegen
Vergeer
Jumbo
Lau van Haren
Vice Versa
Huuskes
Groenlandkip
Intermezzo
Cordeel
Boermarke
Kramers
Van der ven
Remmers
New forrest
Hanos
Grolleman
Poiesz
Fix Fisch
De Graaf
Uitgekookt
Hilton foods
Scherpenhuizen
Padifood
Van Breukelen Kaas
Muller
Movianto
Hekos
Mooijer-Volendam
Froster
Newcold
VTS
bfg
Van der Valk
Van Loon vlees
Kaaspack
Gpr gebouw
Meatfriends
Daelmans
Vomar
Beyond meat
Picnic
Van Wijnen
UPS
Vepo cheese
Ahold
Maersk
Coenen transport