1. Home
  2. Nieuws
  3. Geconditioneerde ruimtes voor de voedingsmiddelenindustrie
  • Specialist in de voedingsmiddelenindustrie
  • Conform alle hygiëne-eisen
  • Bouwen én renoveren

Geconditioneerde ruimtes voor de voedingsmiddelenindustrie

De voedingsmiddelenindustrie is één van de branches waar wij voor werken en ook één van de meest uitdagende. Er zijn immers maar weinig industrieën waar de hygiëne belangrijker is dan in deze branche. En ook onder meer temperaturen en zuurstofgehaltes moeten perfect in balans zijn, om zo de kwaliteit en houdbaarheid van de voedingsmiddelen maximaal te houden. Al decennialang zijn we bij K.I.M. Nederland gespecialiseerd in de bouw van geconditioneerde ruimtes in de voedingsmiddelenindustrie. In het Vakblad Voedingsindustrie mochten we daarover uitweiden.

Hoge hygiëne-eisen in de voedingsmiddelenindustrie

Iedereen in de voedingsmiddelenindustrie weet dat werken volgens de BRC(GB)-, IFS- en HACCP-richtlijnen vereist is. Onze verkoopleider Gerard Scherff legt uit: “Een belangrijke peiler hierbij is hygiëne. Alle oppervlakken in koel- en vriesruimtes, productie- en verwerkingsruimtes moeten eenvoudig te reinigen en te desinfecteren zijn. Voegen, naden en randen waarin of waarop stof, vuil en/of vocht zich kunnen ophopen, zijn uit den boze. K.I.M. Nederland speelt hierop in met een uitgebreid assortiment plafond- en wandpanelen en een compleet deurenprogramma, die volledig foodsafe worden afgewerkt.”

Referentie voedingsmiddelenindustrie: Het Urker Zalmhuys

In de jaren hebben wij al veel verschillende klanten uit deze branche bediend. In het Vakblad Voedingsindustrie wordt een aantal referenties gegeven. Bijvoorbeeld die van het Urker Zalmhuys. “Onder maar liefst 95% van de koel- en vrieshuizen en verwerkingsruimten op Urk waar vis wordt ingeslagen, gecontroleerd, verwerkt, opgeslagen en uitgeslagen, staat inmiddels de handtekening van K.I.M. Nederland”, vertelt onze verkoopadviseur Hans Swartjes, die inmiddels een bekend gezicht is op Urk. Bij het Urker Zalmhuys hebben wij bijgedragen aan een interne verbouwing, vernieuwing en uitbreiding van vier locaties. Wij hebben hier onder meer de sandwichpanelen voor de buitengevels geleverd en gemonteerd. Net als de binnenwanden en plafonds.

Referentie voedingsmiddelenindustrie: Leen Menken

Voor Leen Menken Foodservice Logistics hebben wij recent een uitbreiding gerealiseerd. Het bestaande koel- en vrieshuis hebben we vernieuwd en bovendien uitgebreid met een 6.500 m2 nieuw vrieshuis. Hiervoor hebben wij sandwich gevel- en dakpanelen met een hoge Rc-waarde geleverd en gemonteerd en daarnaaast ook de brandwanden, alle koel- en vriesdeuren en de loopdeuren. 

Benieuwd naar de volledige referenties en hoe wij de voedingsmiddelenindustrie optimaal bedienen? Lees het volledige artikel in het Vakblad Voedingsindustrie.

Bron: Vakblad Voedingsindustrie

Wij werken voor

Kramers
Daelmans
Uitgekookt
Lau van Haren
Oriental
Diverspack
Muller
Redefine Meat
Picnic
Fix Fisch
Rode vis
DHL
Grolleman
Poiesz
Verstegen
Beyond meat
Van Rooi meat
Hanos
Brocacef
Jumbo
Henri
Movianto
Vice Versa
Gepo
Boermarke
Intermezzo
VHC
Kotra
Baarssen
De Menken keuken
Van Loon vlees
Go tan
Coenen transport
Esro
Meatfriends
Hekos
Kaaspack
Vergeer
Wolter Koops
Schoonderwoerd
UPS
Euroma
Mola
Vepo cheese
Scherpenhuizen
Ekro
Mooijer-Volendam
Mulder
New forrest
Dayseaday
VTS
Huuskes
Hessing
Froster
Urker Zalmhuys
Padifood