1. Home
  2. Projecten
  3. Rodé Vis
Nieuwbouw vijfde vestiging Rodé Vis

Rodé Vis

URK - De directie van Zalmrokerij Rodé Vis heeft op vrijdagmorgen 7 april de eerste paal geslagen voor de bouw van de vijfde vestiging van het bedrijf op Urk. Dit deed zij samen met wethouder Geert Post van de gemeente Urk en medenaamgever en oprichter van Rodé Vis Albert Dekens. In de nieuwe fabriek wordt de nadruk gelegd op het produceren van volautomatisch gerookte zalm voor de wereldwijde volumemarkt.

Zalmrokerij Rodé Vis kocht eind 2015 maar liefst 17.000 vierkante meter grond op bedrijventerrein Zwolsehoek van de gemeente Urk. In eerste instantie werd uitgegaan van gefaseerd bouwen, maar tijdens het voorbereidingsproces werd besloten om over te gaan tot totaalbouw van een complete nieuwe fabriek. De nieuwe fabriek zal in totaal 11.000 vierkante meter grond beslaan.

Sinds 2012 is Zalmrokerij Rodé Vis onderdeel van de Noorse Lerøy Seafood Group. ,,Als marktleider in de verwerking van Noorse gekweekte zalm willen we blijven investeren in de modernste productiefaciliteiten. Dit om de blijvend groeiende vraag naar zalm vanuit de markt te kunnen blijven bedienen. Met deze nieuwe fabriek zet het bedrijf Urk opnieuw op de wereldkaart’’, aldus de Urker directie.

Het vijfde bedrijfspand wordt dan ook een enorme uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten en wordt geen vervanging van de bestaande rokerij. Momenteel heeft Rodé Vis panden aan de Westwal, Schulpengat, Scheurrak en Abbert op Urk. Hier wordt onder meer verse zalm verwerkt, zalm gerookt en verder verwerkt in producten voor de convenience sector, luchtvaartcatering en andere markten. In december 2017 moeten de eerste productielijnen draaien.

 

BRON: VISSERIJNIEUWS.NL

Wij werken voor

Padifood
De Menken keuken
VHC
Scherpenhuizen
Movianto
Oriental
Rode vis
Fix Fisch
Muller
Redefine Meat
Jumbo
Go tan
Kaaspack
New forrest
Uitgekookt
Van Rooi meat
Baarssen
Urker Zalmhuys
Beyond meat
Coenen transport
Mola
Van Loon vlees
Mulder
Diverspack
Daelmans
Vergeer
UPS
Vice Versa
Intermezzo
Verstegen
Brocacef
Henri
Meatfriends
VTS
Wolter Koops
Schoonderwoerd
Boermarke
Dayseaday
Huuskes
Gepo
Lau van Haren
Hekos
Kramers
DHL
Euroma
Ekro
Froster
Kotra
Esro
Mooijer-Volendam
Grolleman
Vepo cheese
Hessing
Poiesz
Picnic
Hanos