1. Home
  2. Projecten
  3. Rodé Vis
Nieuwbouw vijfde vestiging Rodé Vis

Rodé Vis

URK - De directie van Zalmrokerij Rodé Vis heeft op vrijdagmorgen 7 april de eerste paal geslagen voor de bouw van de vijfde vestiging van het bedrijf op Urk. Dit deed zij samen met wethouder Geert Post van de gemeente Urk en medenaamgever en oprichter van Rodé Vis Albert Dekens. In de nieuwe fabriek wordt de nadruk gelegd op het produceren van volautomatisch gerookte zalm voor de wereldwijde volumemarkt.

Zalmrokerij Rodé Vis kocht eind 2015 maar liefst 17.000 vierkante meter grond op bedrijventerrein Zwolsehoek van de gemeente Urk. In eerste instantie werd uitgegaan van gefaseerd bouwen, maar tijdens het voorbereidingsproces werd besloten om over te gaan tot totaalbouw van een complete nieuwe fabriek. De nieuwe fabriek zal in totaal 11.000 vierkante meter grond beslaan.

Sinds 2012 is Zalmrokerij Rodé Vis onderdeel van de Noorse Lerøy Seafood Group. ,,Als marktleider in de verwerking van Noorse gekweekte zalm willen we blijven investeren in de modernste productiefaciliteiten. Dit om de blijvend groeiende vraag naar zalm vanuit de markt te kunnen blijven bedienen. Met deze nieuwe fabriek zet het bedrijf Urk opnieuw op de wereldkaart’’, aldus de Urker directie.

Het vijfde bedrijfspand wordt dan ook een enorme uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten en wordt geen vervanging van de bestaande rokerij. Momenteel heeft Rodé Vis panden aan de Westwal, Schulpengat, Scheurrak en Abbert op Urk. Hier wordt onder meer verse zalm verwerkt, zalm gerookt en verder verwerkt in producten voor de convenience sector, luchtvaartcatering en andere markten. In december 2017 moeten de eerste productielijnen draaien.

 

BRON: VISSERIJNIEUWS.NL

Wij werken voor

Hessing
Daelmans
Kaaspack
New forrest
Coenen transport
Beyond meat
Boermarke
Lau van Haren
Rode vis
Urker Zalmhuys
Euroma
Padifood
Picnic
Go tan
Van Loon vlees
Van Rooi meat
Poiesz
Vergeer
Mulder
Huuskes
Dayseaday
Intermezzo
Kotra
Baarssen
Brocacef
Wolter Koops
Schoonderwoerd
Froster
Diverspack
Uitgekookt
DHL
De Menken keuken
VTS
Scherpenhuizen
Esro
Grolleman
Gepo
Oriental
Mola
Ekro
Fix Fisch
Verstegen
Vice Versa
VHC
Muller
Jumbo
Movianto
Hanos
Kramers
Redefine Meat
Mooijer-Volendam
Henri
Vepo cheese
Hekos
Meatfriends
UPS