1. Home
  2. Projecten
  3. Rodé Vis
Nieuwbouw vijfde vestiging Rodé Vis

Rodé Vis

URK - De directie van Zalmrokerij Rodé Vis heeft op vrijdagmorgen 7 april de eerste paal geslagen voor de bouw van de vijfde vestiging van het bedrijf op Urk. Dit deed zij samen met wethouder Geert Post van de gemeente Urk en medenaamgever en oprichter van Rodé Vis Albert Dekens. In de nieuwe fabriek wordt de nadruk gelegd op het produceren van volautomatisch gerookte zalm voor de wereldwijde volumemarkt.

Zalmrokerij Rodé Vis kocht eind 2015 maar liefst 17.000 vierkante meter grond op bedrijventerrein Zwolsehoek van de gemeente Urk. In eerste instantie werd uitgegaan van gefaseerd bouwen, maar tijdens het voorbereidingsproces werd besloten om over te gaan tot totaalbouw van een complete nieuwe fabriek. De nieuwe fabriek zal in totaal 11.000 vierkante meter grond beslaan.

Sinds 2012 is Zalmrokerij Rodé Vis onderdeel van de Noorse Lerøy Seafood Group. ,,Als marktleider in de verwerking van Noorse gekweekte zalm willen we blijven investeren in de modernste productiefaciliteiten. Dit om de blijvend groeiende vraag naar zalm vanuit de markt te kunnen blijven bedienen. Met deze nieuwe fabriek zet het bedrijf Urk opnieuw op de wereldkaart’’, aldus de Urker directie.

Het vijfde bedrijfspand wordt dan ook een enorme uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten en wordt geen vervanging van de bestaande rokerij. Momenteel heeft Rodé Vis panden aan de Westwal, Schulpengat, Scheurrak en Abbert op Urk. Hier wordt onder meer verse zalm verwerkt, zalm gerookt en verder verwerkt in producten voor de convenience sector, luchtvaartcatering en andere markten. In december 2017 moeten de eerste productielijnen draaien.

 

BRON: VISSERIJNIEUWS.NL

Wij werken voor

Vepo cheese
Vice Versa
Muller
Daelmans
Mola
Esro
Schoonderwoerd
Hekos
VTS
UPS
Van Loon vlees
Boermarke
Froster
Vergeer
Brocacef
Urker Zalmhuys
Jumbo
Coenen transport
Uitgekookt
VHC
Scherpenhuizen
Picnic
Rode vis
Poiesz
Redefine Meat
Padifood
Mooijer-Volendam
Beyond meat
Van Rooi meat
Meatfriends
Verstegen
Hessing
Hanos
Baarssen
Go tan
DHL
Fix Fisch
Oriental
Kramers
Movianto
Euroma
Intermezzo
Kotra
Mulder
Huuskes
Grolleman
Ekro
Henri
Diverspack
De Menken keuken
Gepo
Lau van Haren
Dayseaday
Kaaspack
New forrest
Wolter Koops