1. Home
  2. Projecten
  3. Postuma AGF
Nieuwbouw Postuma AGF in afrondende fase

Postuma AGF

Tholen - Bij Postuma AGF wordt er met smart uitgezien naar de opening van het nieuwe pand. "Maar daar kijken we al drie jaar naar uit", lacht Gerald Voorintholt die namens Postuma als projectleider bij de bouw betrokken is. "Maar nu zijn we echt in de afrondende fase van de nieuwbouw terechtgekomen. Onze streefdatum is dat we 1 december opengaan."

Het pand staat en momenteel worden de laatste wandjes gezet, de koelingen zijn aangesloten en de bestrating buiten gerealiseerd. De gemeente heeft de verkeerssituatie gewijzigd met een inmiddels in gebruik genomen verkeersplein, zodat het (vracht)verkeer soepel door kan rijden. "De planning is dat de aannemer het geheel in week 43 oplevert", vertelt Gerald. Gevraagd naar de uitgangspunten bij de bouw, antwoordt hij: "Dat we de groei de komende jaren weer kunnen behappen, dat we logistiek efficiënt kunnen werken en de koelketen goed kunnen waarborgen. Bewust zit de verkoopafdeling direct achter de loods, zodat er snel geschakeld kan worden."

"In het huidige pand heeft de laatste tien jaar twee keer een uitbreiding plaatsgevonden, waarbij we van nul naar vijf en zeven laaddocks zijn gegaan. In het nieuwe pand krijgen we zeventien laaddocks voor de uitgaande goederen en tien voor inkomende goederen. Het nieuwe pand heeft een totale oppervlakte van zo'n 10.000 m2, waarbij we aan de achterzijde ook nog de mogelijkheid hebben om 5.000 m2 extra uit te breiden, dus we kunnen voorlopig vooruit", vertelt Gerald.

Het nieuwe pand krijgt de beschikking over zes voorraadcellen, zes bananencellen, een warme cel voor onder andere exoten, een vriescel, een afgesloten aardappelzone en een afgesloten fustruimte om stofvrij te kunnen werken. Het pand wordt verwarmd met restwarmte van de koeling en ook zullen er 3412 zonnepanelen op het dak worden geïnstalleerd. Het pand is gevestigd aan de weg richting de Koekoekspolder, vanwaar Postuma veel producten uit de kassen betrekt. 

"Gelukkig is de bouw vooralsnog voorspoedig verlopen. We hopen de opening medio december met onze relaties te vieren", besluit Gerald.

BRON: AGF.NL

Wij werken voor

Verstegen
Movianto
Van Loon vlees
New forrest
Kaaspack
Picnic
Vepo cheese
Jumbo
Dayseaday
Poiesz
VHC
Lau van Haren
Wolter Koops
VTS
Froster
Go tan
Hanos
Muller
Henri
Huuskes
Kramers
Padifood
Redefine Meat
De Menken keuken
Intermezzo
Oriental
Mulder
Brocacef
Gepo
Euroma
Boermarke
Kotra
Scherpenhuizen
Schoonderwoerd
Van Rooi meat
Diverspack
DHL
Daelmans
Uitgekookt
Grolleman
Mola
Coenen transport
Rode vis
Baarssen
Beyond meat
UPS
Fix Fisch
Mooijer-Volendam
Hessing
Ekro
Urker Zalmhuys
Meatfriends
Esro
Vergeer
Vice Versa
Hekos