1. Home
  2. Projecten
  3. Postuma AGF
Nieuwbouw Postuma AGF in afrondende fase

Postuma AGF

Tholen - Bij Postuma AGF wordt er met smart uitgezien naar de opening van het nieuwe pand. "Maar daar kijken we al drie jaar naar uit", lacht Gerald Voorintholt die namens Postuma als projectleider bij de bouw betrokken is. "Maar nu zijn we echt in de afrondende fase van de nieuwbouw terechtgekomen. Onze streefdatum is dat we 1 december opengaan."

Het pand staat en momenteel worden de laatste wandjes gezet, de koelingen zijn aangesloten en de bestrating buiten gerealiseerd. De gemeente heeft de verkeerssituatie gewijzigd met een inmiddels in gebruik genomen verkeersplein, zodat het (vracht)verkeer soepel door kan rijden. "De planning is dat de aannemer het geheel in week 43 oplevert", vertelt Gerald. Gevraagd naar de uitgangspunten bij de bouw, antwoordt hij: "Dat we de groei de komende jaren weer kunnen behappen, dat we logistiek efficiënt kunnen werken en de koelketen goed kunnen waarborgen. Bewust zit de verkoopafdeling direct achter de loods, zodat er snel geschakeld kan worden."

"In het huidige pand heeft de laatste tien jaar twee keer een uitbreiding plaatsgevonden, waarbij we van nul naar vijf en zeven laaddocks zijn gegaan. In het nieuwe pand krijgen we zeventien laaddocks voor de uitgaande goederen en tien voor inkomende goederen. Het nieuwe pand heeft een totale oppervlakte van zo'n 10.000 m2, waarbij we aan de achterzijde ook nog de mogelijkheid hebben om 5.000 m2 extra uit te breiden, dus we kunnen voorlopig vooruit", vertelt Gerald.

Het nieuwe pand krijgt de beschikking over zes voorraadcellen, zes bananencellen, een warme cel voor onder andere exoten, een vriescel, een afgesloten aardappelzone en een afgesloten fustruimte om stofvrij te kunnen werken. Het pand wordt verwarmd met restwarmte van de koeling en ook zullen er 3412 zonnepanelen op het dak worden geïnstalleerd. Het pand is gevestigd aan de weg richting de Koekoekspolder, vanwaar Postuma veel producten uit de kassen betrekt. 

"Gelukkig is de bouw vooralsnog voorspoedig verlopen. We hopen de opening medio december met onze relaties te vieren", besluit Gerald.

BRON: AGF.NL

Wij werken voor

Mola
Movianto
Gepo
Meatfriends
Vepo cheese
Intermezzo
Picnic
Uitgekookt
Hekos
DHL
Kramers
Esro
Froster
Beyond meat
Van Loon vlees
Baarssen
Daelmans
Verstegen
VHC
New forrest
Kotra
Oriental
Brocacef
Poiesz
Scherpenhuizen
Grolleman
Wolter Koops
Lau van Haren
Ekro
Padifood
Rode vis
Hanos
Dayseaday
Kaaspack
Euroma
Urker Zalmhuys
Vergeer
Mooijer-Volendam
Henri
Boermarke
Go tan
Schoonderwoerd
Fix Fisch
Vice Versa
Mulder
Redefine Meat
Van Rooi meat
Hessing
Coenen transport
De Menken keuken
Jumbo
Diverspack
Muller
UPS
Huuskes
VTS