1. Home
  2. Projecten
  3. NewCold in Corby (UK)
NewCold in Corby (UK)
  • Silobouw
  • De best isolerende panelen van Isocab by Kingspan
  • Minimaal energieverbruik door uitgekiende luchtdichting

NewCold in Corby (UK)

48.000 m² isolatiepanelen voor nieuwe vriesfaciliteit van NewCold in Corby

In opdracht van B-Built hebben wij al diverse projecten voor NewCold mogen realiseren, waaronder in Wakefield (UK) en Rheine (Duitsland). En ook in Corby zijn we een mooie samenwerking aangegaan. Bijzonder aan de nieuwste vriesfaciliteit van NewCold is dat het silobouw betreft. De stellingconstructie van het 42,6 meter hoge volautomatische vrieshuis vormt meteen ook de draagconstructie van het gebouw. Waar we normaliter een isolerende schil om de staalconstructie maken, alvorens de stellingen in het gebouw worden gezet, zijn in dit project de isolatiepanelen voor de gevels en daken tegen de stellingconstructie geschroefd. Een separate staalconstructie was niet nodig, met een maximale bezettingsgraad als resultaat.

In Corby is gekozen voor de best isolerende panelen die op dit moment in de markt verkrijgbaar zijn. De gevels, daken, binnenwanden en plafonds van zowel het hoogbouwmagazijn als de voorbouw zijn voorzien van hoogwaardige isolatiepanelen van Isocab by Kingspan, met een gepatenteerde QuadCore isolatiekern en in verschillende diktes en (kleur)afwerkingen. Het hybride QuadCore hardschuim blinkt niet alleen uit in thermische isolatieprestaties, maar levert ook een superieure bijdrage aan brandveiligheid en duurzaamheid. Doordat de isolatiepanelen in de UK geproduceerd worden en aanzienlijk dunner zijn dan vergelijkbare producten, kon flink bespaard worden op logistieke bewegingen én bijbehorende CO2-uitstoot.

Om de koude in de koel- en vriesruimtes te houden en het energieverbruik tot een minimum te reduceren, beschikt het gebouw over een uitgekiende luchtdichting. Deze hoogwaardige luchtdichting levert tevens een positieve bijdrage aan de brandveiligheid van het gebouw. Door het zuurstofniveau naar 16 á 17% te brengen, kan geen brand ontstaan. Bovendien zijn barrières door compartimenteringen niet aan de orde.

Gerelateerde projecten

Wij werken voor

DHL
Wolter Koops
Kotra
VTS
Picnic
Vice Versa
Hanos
Poiesz
Jumbo
UPS
Kramers
Coenen transport
Mulder
Grolleman
Scherpenhuizen
Froster