1. Home
  2. Projecten
  3. Lidl Almere
Nieuwbouw dc Lidl in Almere

Lidl Almere

De distributiecentra die Lidl de afgelopen jaren in Nederland liet bouwen waren stuk voor stuk extreem duurzaam. Dat geldt ook voor het mega-dc dat de supermarktketen gaat realiseren in Almere. De duurzaamheidslat ligt nu nog hoger dan voorheen met het streven naar een pand dat voldoet aan de hoogste BREEAM eisen: 5 sterren 'outstanding'.

Bijzonder is dat op het dak van het nieuwe Lidl-distributiecentrum – waarvoor gisteren het startsein voor de bouw werd gegeven – bijna 7.000 zonnepanelen komen te liggen. De zonne-installatie moet zorgen voor een besparing van zo’n 1.040 ton CO2 uitstoot. Dat er in het dc straks geen aardgas wordt verbruikt, zorgt ook nog eens voor een besparing van 223 ton CO2 uitstoot.

Vierde BREEAM distributiecentrum

Er wordt straks alleen nog maar gebruik gemaakt van groene-stroom en energie. Al het regenwater wordt gebruikt voor de toiletten en de beregening van de groenvoorziening. Harm van Oorschot, directeur Bouw en Vastgoed Lidl Nederland, stelt dat Lidl een duidelijke ambitie heeft om CO2 neutraal te bouwen. “Wij geloven in duurzaamheid en we willen graag het verschil maken door er niet alleen over te praten maar het ook écht te doen. Vandaag zijn we gestart met de bouw van ons vierde Breeam-distributiecentrum. Dit dc behoort na realisatie met het Breeam outstanding certificaat tot een van de meeste duurzame panden van Nederland.”

Werkgelegenheid voor 350 mensen

Dit dc van Lidl- dat nog duurzamer wordt dan de panden in onder andere Oosterhout bij Nijmegen en Waddinxveen – verrijst op een kavel van 16 hectare op logistiek bedrijvenpark Stichtsekant in Almere. De supermarktketen koos voor deze locatie vanwege de centrale ligging in Nederland. Vanuit deze locatie worden straks de filialen in Noord-Holland, Flevoland en een deel van Utrecht bevoorraad. Het dc biedt werkgelegenheid aan 300 tot 350 mensen. Vanuit Almere kan de supermarktketen volgens eigen zeggen ‘straks nog efficiënter invulling geven aan de logistiek van haar organisatie’. Gevolg van deze nieuwbouw is dat het huidige dc van Lidl in Zwaag gaat sluiten.

Bron: logistiek.nl

Wij werken voor

Kotra
Poiesz
Picnic
Jumbo
Froster
Euroma
Meatfriends
Van Loon vlees
Coenen transport
De Menken keuken
Movianto
Rode vis
Vice Versa
Mooijer-Volendam
Padifood
Van Rooi meat
Grolleman
Boermarke
Fix Fisch
Go tan
Hessing
Huuskes
Esro
Dayseaday
Hanos
Kramers
Verstegen
Diverspack
Henri
Vergeer
Lau van Haren
Brocacef
Schoonderwoerd
VHC
UPS
Oriental
DHL
Intermezzo
Wolter Koops
Baarssen
Kaaspack
Daelmans
Urker Zalmhuys
Beyond meat
Gepo
Scherpenhuizen
Ekro
Muller
Mola
Vepo cheese
Mulder
Hekos
Uitgekookt
New forrest
Redefine Meat
VTS