Nieuwbouw Transportbedrijf Coenen Boxmeer en dochteronderneming Districenter Cuijk
  • 'Coolste toren van Nederland'
  • Volledig geautomatiseerd en gemechaniseerd
  • Brandveilig zónder compartimenteringen

Coenen

Koel- en vrieshuis voor Coenen Boxmeer in Haps: de stellingconstructie als draagconstructie

Op 9 september 2022 is de ‘Coolste toren van Nederland’ officieel geopend. De nieuwe koel- en vriesfaciliteit van Coenen Boxmeer in Haps is maar liefst 35 meter hoog en voorzien van zeven automatische palletkranen, een 1.500 kW koelvriesinstallatie en 27.500 palletplaatsen, waarvan 3.500 gekoelde palletplaatsen en 24.000 palletplaatsen voor diepvriesproducten.

De meeste vrieshuizen worden uitgevoerd in één kleur en zijn niet echt spannend te noemen. Dat is in Haps wel anders. Bijzonder is bovendien dat het koel- en vrieshuis volledig is geautomatiseerd en gemechaniseerd. De stellingconstructie vormt meteen ook de draagconstructie van het gebouw, met een maximale bezettingsgraad als resultaat. Een sterk isolerende gebouwschil voorkomt dat koude naar buiten verloren gaat. Coenen Boxmeer heeft hierbij gekozen voor het best isolerende materiaal dat op dit moment in de markt verkrijgbaar is: isolatiepanelen met een gepatenteerde QuadCore isolatiekern. Deze panelen zijn weliswaar iets duurder in aanschaf, maar leveren onderaan de streep meer op. Zeker met de stijgende energieprijzen is dit een juiste keuze.

Het gebouw is volledig luchtdicht afgewerkt. Niet alleen om binnen- en buitentemperaturen strikt te scheiden, maar ook om het ontstaan van brand te voorkomen. Vanuit brandtechnisch oogpunt is hier gekozen voor zuurstofreductie. In dit geval wordt het zuurstofniveau teruggebracht naar 16 of 17%, waardoor geen brand kan ontstaan. Een ultieme manier van brandpreventie, zonder dat compartimenteringen nodig zijn!

Wij werken voor

Vice Versa
Mooijer-Volendam
Picnic
Hanos
Mulder
Froster
Go tan
Henri
DHL
Rode vis
UPS
Grolleman
Daelmans
Redefine Meat
Verstegen
Gepo
Van Rooi meat
VHC
Kaaspack
Jumbo
Euroma
Uitgekookt
Baarssen
De Menken keuken
Meatfriends
Movianto
Muller
Boermarke
Poiesz
Scherpenhuizen
Vepo cheese
Beyond meat
VTS
Esro
Mola
Kramers
Oriental
Dayseaday
Intermezzo
Fix Fisch
Padifood
Coenen transport
Hekos
Vergeer
Huuskes
Diverspack
Van Loon vlees
Schoonderwoerd
Lau van Haren
Brocacef
Kotra
Ekro
New forrest
Hessing
Wolter Koops
Urker Zalmhuys