Nieuwbouw Transportbedrijf Coenen Boxmeer en dochteronderneming Districenter Cuijk
  • 'Coolste toren van Nederland'
  • Volledig geautomatiseerd en gemechaniseerd
  • Brandveilig zónder compartimenteringen

Coenen

Koel- en vrieshuis voor Coenen Boxmeer in Haps: de stellingconstructie als draagconstructie

Op 9 september 2022 is de ‘Coolste toren van Nederland’ officieel geopend. De nieuwe koel- en vriesfaciliteit van Coenen Boxmeer in Haps is maar liefst 35 meter hoog en voorzien van zeven automatische palletkranen, een 1.500 kW koelvriesinstallatie en 27.500 palletplaatsen, waarvan 3.500 gekoelde palletplaatsen en 24.000 palletplaatsen voor diepvriesproducten.

De meeste vrieshuizen worden uitgevoerd in één kleur en zijn niet echt spannend te noemen. Dat is in Haps wel anders. Bijzonder is bovendien dat het koel- en vrieshuis volledig is geautomatiseerd en gemechaniseerd. De stellingconstructie vormt meteen ook de draagconstructie van het gebouw, met een maximale bezettingsgraad als resultaat. Een sterk isolerende gebouwschil voorkomt dat koude naar buiten verloren gaat. Coenen Boxmeer heeft hierbij gekozen voor het best isolerende materiaal dat op dit moment in de markt verkrijgbaar is: isolatiepanelen met een gepatenteerde QuadCore isolatiekern. Deze panelen zijn weliswaar iets duurder in aanschaf, maar leveren onderaan de streep meer op. Zeker met de stijgende energieprijzen is dit een juiste keuze.

Het gebouw is volledig luchtdicht afgewerkt. Niet alleen om binnen- en buitentemperaturen strikt te scheiden, maar ook om het ontstaan van brand te voorkomen. Vanuit brandtechnisch oogpunt is hier gekozen voor zuurstofreductie. In dit geval wordt het zuurstofniveau teruggebracht naar 16 of 17%, waardoor geen brand kan ontstaan. Een ultieme manier van brandpreventie, zonder dat compartimenteringen nodig zijn!

Wij werken voor

Kotra
Wolter Koops
Dayseaday
Euroma
Van Loon vlees
Boermarke
Poiesz
Froster
Gepo
DHL
Muller
Fix Fisch
Go tan
Meatfriends
Grolleman
VHC
Verstegen
Henri
Rode vis
Ekro
Movianto
Vice Versa
Mulder
Esro
Kaaspack
Uitgekookt
Baarssen
VTS
Schoonderwoerd
Jumbo
Daelmans
Redefine Meat
Urker Zalmhuys
Kramers
Intermezzo
Hekos
Scherpenhuizen
Diverspack
UPS
Oriental
Lau van Haren
Van Rooi meat
Coenen transport
Vergeer
Mooijer-Volendam
De Menken keuken
Mola
New forrest
Vepo cheese
Hanos
Picnic
Brocacef
Hessing
Beyond meat
Padifood
Huuskes