1. Home
 2. Over ons
 3. Werken bij
 4. Vacature (Aankomend) Calculator Bouw
Vacature (Aankomend) Calculator Bouw
 • Junior óf senior
 • Van koelcel tot compleet bedrijfspand
 • Klantcontact

Vacature (Aankomend) Calculator Bouw

Voor de binnendienst zijn we op zoek naar een aankomend óf al meer ervaren calculator. Het maakt ons dus niet uit hoe junior of senior je bent; belangrijker vinden we het dat je affiniteit hebt met de bouw, over technisch inzicht beschikt en past in ons kleine team. De werkzaamheden bestaan uit het calculeren van projecten, het uitwerken van offertes en opdrachtbevestigingen voor de klanten. De aanvragen variëren van een enkele koelcel tot complete bedrijfspanden van gerenommeerde bedrijven.

Met jouw bouwkundig inzicht voorzie je je collega's in de buitendienst van praktische informatie en denk je mee over de bouwsystematiek, planning en logistiek. Je vormt dus de spil tussen de verkoop en de projectteams, en je onderhoudt de contacten met leveranciers, maar ook met onze klanten. Projectgegevens verwerk je in het ERP pakket, dat je beheert en up-to-date houdt. Als je wilt, kun je natuurlijk ook zelf mee naar de klanten waarvoor jij hebt gecalculeerd: misschien wel zo leuk!

Functie-eisen

Graag werken we samen met iemand die net als wij de drive heeft om de projecten volledig te analyseren en daarmee tot een gefundeerde prijsopbouw te komen.

Je bent iemand die het werk graag uitstekend wil doen, en ook de wil heeft om elke dag weer bij te leren om dat te kunnen blijven doen.

Na een gedegen inwerkperiode met een vast aanspreekpunt, zul je zeker in staat zijn om zelfstandig het hoofd te bieden aan vraagstukken op je vakgebied. Maar ook dan kun je natuurlijk altijd aankloppen bij je collega's voor hulp of overleg. Of misschien kunnen zij juist wel weer dingen van jou leren!

Ervaring met het lezen van bouwtekeningen en enige kennis van calculatie breng jij mee, maar je krijgt alle ruimte om binnen onze organisatie het vak nog verder te leren.

Dus heb je affiniteit met de bouw (door opleiding of ervaring) en zou je graag willen werken aan spraakmakende projecten? Hecht je aan een fijne samenwerking in een klein team, maar vind je het ook belangrijk om samen de organisatie nóg verder te laten groeien? Dan ben jij de nieuwe collega die wij zoeken.

Om je werk goed te kunnen doen/leren, heb of ben jij

 • Sociaal vaardig, accuraat, leergierig en sta je stevig in je schoenen
 • Drive en motivatie vinden wij belangrijker dan opleiding maar een opleiding op bouwkundig gebied is zeker een pre
 • Bij voorkeur enkele jaren ervaring in de functie als calculator bouw met een goed bouwkundig inzicht en oog voor detail
 • Ervaring met het lezen van bouwkundige tekeningen
 • Ervaring met Revit of bereid dit te leren
 • Prima beheersing en kennis van Office en Excel
 • Stressbestendig, positief en oplossingsgericht
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal, Engels is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

 • Een goed salaris en bijhorende vakantie- en ATV-dagen
 • Jaarcontract met zicht op vast dienstverband (direct vast contract bespreekbaar)
 • Ook prima secundaire arbeidsvoorwaarden – een lucratieve pensioenregeling
 • In- en externe opleidingstrajecten, waarmee je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen en trends in je vakgebied
 • Na de inwerkperiode is hybride werken bespreekbaar
 • Prettige collega’s en een gezellige werksfeer in een mooi bedrijf

Hoe nu verder?

Hoe goed we ook proberen met deze omschrijving een duidelijk beeld te geven van de baan, het kan heel goed zijn dat je nog vragen hebt, of dat je misschien eerst weleens vrijblijvend zou willen praten met iemand uit het team vóórdat je besluit te solliciteren. Dat kan!

K.I.M Nederland heeft aan Energieq in Apeldoorn gevraagd de werving & selectieprocedure voor deze vacature te verzorgen. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Stéphanie Berris, projectmanager W&S bij Energieq. Zij vertelt je graag alles over de vacature en maakt graag een persoonlijke of online afspraak met je in je beter te leren kennen. Je kunt haar bereiken (telefonisch en via WhatsApp) via 06-10004049 of mail naar stephanieberris@energieq.nl. 

Wij werken voor

Froster
Baarssen
Urker Zalmhuys
Kramers
Hekos
Kotra
Go tan
Grolleman
Kaaspack
Meatfriends
Mulder
Esro
Daelmans
Vice Versa
Lau van Haren
Boermarke
Picnic
Poiesz
Schoonderwoerd
Hessing
DHL
VHC
Padifood
Brocacef
Henri
VTS
Mola
Uitgekookt
Fix Fisch
Jumbo
De Menken keuken
Scherpenhuizen
Hanos
Beyond meat
Oriental
Vepo cheese
Gepo
Intermezzo
Van Rooi meat
Ekro
New forrest
Wolter Koops
Muller
Euroma
Huuskes
Redefine Meat
Movianto
Rode vis
Verstegen
Mooijer-Volendam
Coenen transport
Diverspack
UPS
Vergeer
Dayseaday
Van Loon vlees