1. Home
  2. Nieuws
  3. Nieuwbouw Coldstore met keurpunt op Maasvlakte
Nieuwbouw Coldstore met keurpunt op Maasvlakte
  • Zesde locatie van Eurofrigo in Nederland
  • Veterinair keurpunt
  • Hypermoderne inrichting

Nieuwbouw Coldstore met keurpunt op Maasvlakte

Logistiek dienstverlener Eurofrigo is begonnen met de bouw van een nieuw koelhuis op de Maasvlakte. De nieuwe coldstore is de zesde locatie van Eurofrigo in Nederland. In de nieuwbouw komt tevens een hypermodern veterinair keurpunt. Naar verwachting wordt de nieuwe coldstore van Eurofrigo medio 2021 opgeleverd.

Logistiek dienstverlener Eurofrigo timmert hard aan de weg. Figuurlijk, maar ook letterlijk. Tegenover de bestaande vestiging aan de Karimatastraat op de Maasvlakte wordt hard gewerkt aan de zesde Nederlandse coldstore van de onderneming die in Europa toonaangevend is voor de opslag van temperatuur gecontroleerde levensmiddelen.

Met het nieuwe onderkomen vergroot Eurofrigo niet alleen haar opslagcapaciteit. Ook kan de logistiek dienstverlener hiermee sneller en flexibeler inspelen op de veranderende en toenemende vraag uit de markt.

Toegevoegde waarde

Met de nieuwe locatie zet Eurofrigo namelijk vol in op value added services, kort VAS. De coldstore wordt hypermodern ingericht; met cellen bestaande uit verschillende, afzonderlijk instelbare temperatuurzones en een veterinair keurpunt. Het keurpunt voldoet aan de modernste eisen om een snelle en effectieve goederenstroom – sinds de Brexit nóg belangrijker dan voorheen - te waarborgen.

'We hebben gekozen voor uitbreiding van de capaciteit in keurpunten en opslag, omdat we klantgerichter willen werken en meer flexibiliteit op het gebied van keuringen willen aanbieden', geeft Jeroen Tempels, CEO van Eurofrigo, aan. Het keurpunt is volgens de CEO een van de belangrijkste voordelen van de nieuwe locatie. 'We zijn al 27 jaar marktleider in het aantal keurpunten en we werken al jaren intensief samen met de NVWA. Met dit nieuwe, moderne keurpunt kunnen we onze positie in de markt verder verstevigen.'

Expertise en aanpassingsvermogen

Klanten verwachten van een logistiek dienstverlener vandaag de dag meer dan enkel expertise. Het vermogen om mee te veren met de dynamische markt is minstens zo belangrijk. Dat ziet ook Tempels: 'De vraag van onze klanten spitst zich steeds specifieker toe op VAS-oplossingen. Met de geplande uitbreiding van onze capaciteit en onze diensten op de Maasvlakte zijn we nóg beter in staat om aan die groeiende behoefte te voldoen, en voor de lange termijn die sterke ketenpartner te zijn waar klanten naar vragen.'

Samen met zusterbedrijf Thermotraffic biedt Eurofrigo - naast VAS, keuring en opslag – een volledige logistieke oplossing: van inklaring, transport en export tot keuring, containerlossing en -verladingen, opslag, orderpicken, ompakken, wegen en kwaliteitscontrole.

Naast de nieuwe locatie op de Maasvlakte beschikt Eurofrigo over vijf coldstores in Nederland: twee in Rotterdam (Eemhaven en Maasvlakte), inclusief keurpunten, en drie in Limburg. Vanuit deze locaties, met een temperatuurbereik van -25 °C tot +6 °C, biedt de logistiek dienstverlener de klant ruime keuze om temperatuurgevoelige producten, zoals veterinaire producten en agrofood, zo effectief mogelijk op te slaan en te verwerken.

Wij werken voor

Esro
Muller
DHL
Van Rooi meat
Uitgekookt
Verstegen
Froster
UPS
Vepo cheese
VHC
Intermezzo
Brocacef
Rode vis
Beyond meat
Huuskes
Schoonderwoerd
Padifood
Euroma
Wolter Koops
Vergeer
Mola
Kramers
Lau van Haren
Diverspack
Coenen transport
Poiesz
Vice Versa
Henri
Picnic
Fix Fisch
Kaaspack
Oriental
Baarssen
Dayseaday
Urker Zalmhuys
Daelmans
Hanos
Mulder
New forrest
Hessing
Mooijer-Volendam
Meatfriends
Grolleman
Scherpenhuizen
Gepo
Kotra
Hekos
VTS
De Menken keuken
Van Loon vlees
Jumbo
Redefine Meat
Ekro
Boermarke
Movianto
Go tan