1. Home
  2. Nieuws
  3. 700 m2 productielocatie bij De Worstenmakerij

700 m2 productielocatie bij De Worstenmakerij

Een interessant artikel verscheen deze week in Vlees Magazine. Het magazine licht dit keer De Worstenmakerij uit, waar in het najaar van 2021 een 700 vierkante meter productielocatie is gerealiseerd.

Uitbreiding van het industrieterrein

Op industrieterrein De Vaandel in Heerhugowaard hebben wij meegewerkt aan een nieuwe productielocatie voor De Worstenmakerij. In het najaar van 2021 verscheen deze uitbreiding van het industrieterrein: een productielocatie van 700 vierkante meter. De slagerijen Jeroen de Vries en t’ Wuiver worden vanuit hier voorzien van het huisgemaakt assortiment. Op deze locatie wordt machinaal geproduceerd, met respect voor het ambacht.

Van 30 naar 125 hammen

Wekelijks wordt er tussen de 5.000 en 5.500 kilo worst geleverd vanuit deze productielocatie. Eigenaar van De Worstenmakerij Bas Gelijk licht toe: “De worsten worden hier allemaal machinaal geproduceerd, ze worden alleen met de hand ingepakt. We hebben grotere en betere rookkasten dan we in de slagerijen hadden staan. Daar rookten we dertig hammen per keer, nu 125. Ook de tumbler – die gebruiken we onder andere voor het pekelproces – werkt heel efficiënt; het apparaat draait langzaam rondjes waardoor de pekel beter in het product trekt. Hij berekent zelf hoeveel wentelingen het moet doorlopen voor een fantastisch resultaat.” 

Lees het gehele nieuwsbericht op de website van Vlees Magazine.

Wij werken voor

Vergeer
Mooijer-Volendam
Baarssen
DHL
Urker Zalmhuys
Henri
Hekos
Kramers
Oriental
Lau van Haren
Van Loon vlees
Hessing
Poiesz
Schoonderwoerd
Euroma
Diverspack
Brocacef
Kaaspack
Rode vis
Redefine Meat
UPS
Grolleman
Huuskes
Movianto
Froster
Padifood
New forrest
Gepo
Ekro
Kotra
Beyond meat
Van Rooi meat
Muller
Intermezzo
Boermarke
Uitgekookt
VTS
Hanos
Coenen transport
Esro
Meatfriends
Mola
Wolter Koops
Scherpenhuizen
Vepo cheese
Jumbo
Go tan
Mulder
Picnic
Vice Versa
Daelmans
Verstegen
VHC
Fix Fisch
Dayseaday
De Menken keuken