1. Home
  2. Nieuws
  3. 700 m2 productielocatie bij De Worstenmakerij

700 m2 productielocatie bij De Worstenmakerij

Een interessant artikel verscheen deze week in Vlees Magazine. Het magazine licht dit keer De Worstenmakerij uit, waar in het najaar van 2021 een 700 vierkante meter productielocatie is gerealiseerd.

Uitbreiding van het industrieterrein

Op industrieterrein De Vaandel in Heerhugowaard hebben wij meegewerkt aan een nieuwe productielocatie voor De Worstenmakerij. In het najaar van 2021 verscheen deze uitbreiding van het industrieterrein: een productielocatie van 700 vierkante meter. De slagerijen Jeroen de Vries en t’ Wuiver worden vanuit hier voorzien van het huisgemaakt assortiment. Op deze locatie wordt machinaal geproduceerd, met respect voor het ambacht.

Van 30 naar 125 hammen

Wekelijks wordt er tussen de 5.000 en 5.500 kilo worst geleverd vanuit deze productielocatie. Eigenaar van De Worstenmakerij Bas Gelijk licht toe: “De worsten worden hier allemaal machinaal geproduceerd, ze worden alleen met de hand ingepakt. We hebben grotere en betere rookkasten dan we in de slagerijen hadden staan. Daar rookten we dertig hammen per keer, nu 125. Ook de tumbler – die gebruiken we onder andere voor het pekelproces – werkt heel efficiënt; het apparaat draait langzaam rondjes waardoor de pekel beter in het product trekt. Hij berekent zelf hoeveel wentelingen het moet doorlopen voor een fantastisch resultaat.” 

Lees het gehele nieuwsbericht op de website van Vlees Magazine.

Wij werken voor

Henri
Movianto
Uitgekookt
Beyond meat
Wolter Koops
New forrest
Picnic
VTS
Baarssen
Huuskes
Mulder
Hessing
Kaaspack
Hanos
Poiesz
UPS
Hekos
Jumbo
Vergeer
Van Loon vlees
Vepo cheese
Froster
Rode vis
Fix Fisch
Daelmans
Dayseaday
Gepo
Mooijer-Volendam
VHC
Vice Versa
Kramers
Brocacef
Redefine Meat
Kotra
DHL
De Menken keuken
Ekro
Verstegen
Padifood
Muller
Scherpenhuizen
Schoonderwoerd
Boermarke
Euroma
Esro
Lau van Haren
Grolleman
Urker Zalmhuys
Mola
Coenen transport
Oriental
Intermezzo
Diverspack
Meatfriends
Go tan
Van Rooi meat