1. Home
  2. Nieuws
  3. 700 m2 productielocatie bij De Worstenmakerij

700 m2 productielocatie bij De Worstenmakerij

Een interessant artikel verscheen deze week in Vlees Magazine. Het magazine licht dit keer De Worstenmakerij uit, waar in het najaar van 2021 een 700 vierkante meter productielocatie is gerealiseerd.

Uitbreiding van het industrieterrein

Op industrieterrein De Vaandel in Heerhugowaard hebben wij meegewerkt aan een nieuwe productielocatie voor De Worstenmakerij. In het najaar van 2021 verscheen deze uitbreiding van het industrieterrein: een productielocatie van 700 vierkante meter. De slagerijen Jeroen de Vries en t’ Wuiver worden vanuit hier voorzien van het huisgemaakt assortiment. Op deze locatie wordt machinaal geproduceerd, met respect voor het ambacht.

Van 30 naar 125 hammen

Wekelijks wordt er tussen de 5.000 en 5.500 kilo worst geleverd vanuit deze productielocatie. Eigenaar van De Worstenmakerij Bas Gelijk licht toe: “De worsten worden hier allemaal machinaal geproduceerd, ze worden alleen met de hand ingepakt. We hebben grotere en betere rookkasten dan we in de slagerijen hadden staan. Daar rookten we dertig hammen per keer, nu 125. Ook de tumbler – die gebruiken we onder andere voor het pekelproces – werkt heel efficiënt; het apparaat draait langzaam rondjes waardoor de pekel beter in het product trekt. Hij berekent zelf hoeveel wentelingen het moet doorlopen voor een fantastisch resultaat.” 

Lees het gehele nieuwsbericht op de website van Vlees Magazine.

Wij werken voor

Muller
Wolter Koops
Hessing
Van Loon vlees
Vergeer
Kaaspack
New forrest
Uitgekookt
Picnic
Vepo cheese
Kramers
Schoonderwoerd
Gepo
Van Rooi meat
VTS
Lau van Haren
Go tan
Intermezzo
Poiesz
Mulder
Coenen transport
Movianto
Jumbo
Ekro
Meatfriends
Padifood
Daelmans
Esro
Rode vis
Hanos
Diverspack
Baarssen
VHC
Euroma
Boermarke
Urker Zalmhuys
UPS
Froster
Oriental
Verstegen
Mooijer-Volendam
Grolleman
Beyond meat
Huuskes
DHL
De Menken keuken
Scherpenhuizen
Mola
Redefine Meat
Henri
Kotra
Brocacef
Fix Fisch
Dayseaday
Hekos
Vice Versa