1. Home
  2. Nieuws
  3. 700 m2 productielocatie bij De Worstenmakerij

700 m2 productielocatie bij De Worstenmakerij

Een interessant artikel verscheen deze week in Vlees Magazine. Het magazine licht dit keer De Worstenmakerij uit, waar in het najaar van 2021 een 700 vierkante meter productielocatie is gerealiseerd.

Uitbreiding van het industrieterrein

Op industrieterrein De Vaandel in Heerhugowaard hebben wij meegewerkt aan een nieuwe productielocatie voor De Worstenmakerij. In het najaar van 2021 verscheen deze uitbreiding van het industrieterrein: een productielocatie van 700 vierkante meter. De slagerijen Jeroen de Vries en t’ Wuiver worden vanuit hier voorzien van het huisgemaakt assortiment. Op deze locatie wordt machinaal geproduceerd, met respect voor het ambacht.

Van 30 naar 125 hammen

Wekelijks wordt er tussen de 5.000 en 5.500 kilo worst geleverd vanuit deze productielocatie. Eigenaar van De Worstenmakerij Bas Gelijk licht toe: “De worsten worden hier allemaal machinaal geproduceerd, ze worden alleen met de hand ingepakt. We hebben grotere en betere rookkasten dan we in de slagerijen hadden staan. Daar rookten we dertig hammen per keer, nu 125. Ook de tumbler – die gebruiken we onder andere voor het pekelproces – werkt heel efficiënt; het apparaat draait langzaam rondjes waardoor de pekel beter in het product trekt. Hij berekent zelf hoeveel wentelingen het moet doorlopen voor een fantastisch resultaat.” 

Lees het gehele nieuwsbericht op de website van Vlees Magazine.

Wij werken voor

Boermarke
Meatfriends
Redefine Meat
Mooijer-Volendam
Froster
Grolleman
Hekos
Uitgekookt
VHC
Rode vis
Coenen transport
Vergeer
Kramers
Gepo
Huuskes
Hessing
Euroma
Lau van Haren
Poiesz
Hanos
Van Rooi meat
Vepo cheese
UPS
Henri
Go tan
Daelmans
Van Loon vlees
DHL
Intermezzo
Ekro
Brocacef
Beyond meat
Esro
Padifood
De Menken keuken
Dayseaday
Verstegen
Baarssen
Schoonderwoerd
Scherpenhuizen
Picnic
Movianto
Mola
Jumbo
Oriental
Wolter Koops
Diverspack
Fix Fisch
VTS
Vice Versa
New forrest
Kaaspack
Urker Zalmhuys
Mulder
Muller
Kotra