1. Home
  2. Nieuws
  3. 700 m2 productielocatie bij De Worstenmakerij

700 m2 productielocatie bij De Worstenmakerij

Een interessant artikel verscheen deze week in Vlees Magazine. Het magazine licht dit keer De Worstenmakerij uit, waar in het najaar van 2021 een 700 vierkante meter productielocatie is gerealiseerd.

Uitbreiding van het industrieterrein

Op industrieterrein De Vaandel in Heerhugowaard hebben wij meegewerkt aan een nieuwe productielocatie voor De Worstenmakerij. In het najaar van 2021 verscheen deze uitbreiding van het industrieterrein: een productielocatie van 700 vierkante meter. De slagerijen Jeroen de Vries en t’ Wuiver worden vanuit hier voorzien van het huisgemaakt assortiment. Op deze locatie wordt machinaal geproduceerd, met respect voor het ambacht.

Van 30 naar 125 hammen

Wekelijks wordt er tussen de 5.000 en 5.500 kilo worst geleverd vanuit deze productielocatie. Eigenaar van De Worstenmakerij Bas Gelijk licht toe: “De worsten worden hier allemaal machinaal geproduceerd, ze worden alleen met de hand ingepakt. We hebben grotere en betere rookkasten dan we in de slagerijen hadden staan. Daar rookten we dertig hammen per keer, nu 125. Ook de tumbler – die gebruiken we onder andere voor het pekelproces – werkt heel efficiënt; het apparaat draait langzaam rondjes waardoor de pekel beter in het product trekt. Hij berekent zelf hoeveel wentelingen het moet doorlopen voor een fantastisch resultaat.” 

Lees het gehele nieuwsbericht op de website van Vlees Magazine.

Wij werken voor

Mulder
Go tan
Grolleman
Coenen transport
UPS
Oriental
Hessing
Hanos
Uitgekookt
Daelmans
VTS
Esro
VHC
Van Loon vlees
DHL
Van Rooi meat
Vepo cheese
Movianto
Boermarke
Lau van Haren
Hekos
Kramers
Wolter Koops
Jumbo
De Menken keuken
Kotra
Kaaspack
Ekro
Urker Zalmhuys
Rode vis
Euroma
Intermezzo
New forrest
Beyond meat
Redefine Meat
Baarssen
Scherpenhuizen
Dayseaday
Mooijer-Volendam
Huuskes
Gepo
Diverspack
Verstegen
Vice Versa
Fix Fisch
Brocacef
Poiesz
Picnic
Meatfriends
Schoonderwoerd
Froster
Muller
Mola
Padifood
Henri
Vergeer